Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Zehirli dili yine nefret saçtı!

Alman Yeşiller Partisi eş başkanı ve Başbakan Adayı Cem Özdemir, Türkiye'den gönderilen öğretmenlerin Alman okullarında Türkçe dersi vermelerinin yasaklanmasını istedi.

Cem Özdemir Almanya'da Türk öğretmenlere karşı

Zeit gazetesine yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın 'otoriter dünya görüşü'nün ve milliyetçi anlayışının Alman okullarında aktarılmasına karşı olduğunu dile getiren Özdemir, kendisinin de bu derslere katıldığını belirterek şunları söyledi:

"Hepsinden önce, devleti veya dini sorgulayan sorular sorulmamasını öğrendim. Ancak çocuklar ne kadar isterlerse o kadar soru sorabilmeliler".

508 ÖĞRETMEN TÜRKÇE DERSİ VERİYOR

Almanya'da Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen 508 öğretmen özel izinle Türkçe dersi veriyor. Türkiye'den Almanya'daki camilerde görev yapmak üzere gönderilen din görevlisi sayısı ise yaklaşık bin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.