Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Zidane: "Sakın ona oy vermeyin"

Real Madrid'in Valencia ile oynayacağı maç için basın toplantısı düzenleyen Cezayir asıllı Fransız futbol adamı Zidane, Le Pen'in daha önce başkanlık yaptığı aşırı sağcı Ulusal Cephe partisinin bütün fikirlerine uzak olduğunu belirtti.

Bu görüşlerden olabildiğince uzak olunması gerektiğini düşündüğünü dile getiren Zidane, "Aşırıcılık hiçbir zaman iyi bir şey değildir." dedi.

Zidane, 2002 yılında Marine Le Pen'in babası Jean-Marie Le Pen'in yarıştığı cumhurbaşkanı seçiminde de aşırı sağ tehlikesine dikkati çekmişti.


(Le Pen)

France Football dergisi Marsilya doğumlu Zidane'ı 2016'nın en iyi Fransız antrenörü seçmişti.

  • Futbolculuk kariyerinde önemli başarılar elde etmiş olan teknik adam, Real Madrid'in başında UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupası ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı kazanmıştı.

Zidane, kamuoyu yoklamalarında Fransa'nın en popüler isimleri arasında gösteriliyor.

Fransa'da 23 Nisan'da düzenlenen ve 11 adayın yarıştığı cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda salt çoğunluk sağlanamamış, oyların yüzde 24,01'ini alan Yürüyüş Hareketi lideri Emmanuel Macron ve yüzde 21,30'unu alan Le Pen ikinci turda yarışmaya hak kazanmıştı.

  • Kamuoyu yoklamalarında önde görünen Macron, merkez sağ ve merkez soldan da ikinci tur için önemli destek almıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.