Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Zika virüsü alarmı: 2 yıl hamile kalmayın!

El Salvador Sağlık Politikası Bakan Yardımcısı Eduardo Espinoza, kadınlara bu ve gelecek yıl çocuk yapmaktan kaçınmaları ve aile planlamasına yönelmeleri çağrısı yaptı.

Espinoza, halka sivrisinek savar kullanmaları ve eteklerinin altına pantolon giymeleri tavsiyesinde bulundu.

HAMİLE KALMAYIN!

Ayrıca Honduras Otonom Ulusal Üniversitesi Tıp Fakültesi yetkilileri de, benzer uyarılarda bulunarak kadınlardan hamileliği şimdilik ertelemelerini istedi.,

Aedes türü sivrisineklerin sokması sonucu insana bulaşabilen virüsün önlenmesi kapsamında Kolombiya ve Jamaika'da temmuz ayında kadınlardan 6 aydan 1 yıla kadar hamile kalmamaları istenmişti.

ZİKA VİRÜSÜNÜN BELİRTİLERİ NELER?

Sağlık yetkilileri, bebeklerdeki mikrosefali (küçük kafa) vakalarıyla Zika virüsü arasındaki bağlantıyı araştırıyor. Ateş, gözlerde kızarma, kusma, baş, kas ve eklem ağrıları gibi belirtileri bulunan hastalığın özgün bir tedavisi ve önleyici aşısı bulunmuyor.

Zika virüsünün yayıldığı Brezilya'da, ekim ayından bu yana 3.500'den fazla bebeğe nöro-gelişimsel bozukluk olan mikrosefali teşhisi koyuldu. Son olarak ABD'ye bağlı Hawaii adalarında yeni doğan bir bebekte Zika virüsü kaynaklı doğum kusuru tespit edildiği açıklanmıştı. ABD virüse karşı vatandaşlarını uyararak, doktorların bölgeye seyahat eden hamile hastalarına, virüs belirtilerinin bulunup bulunmadığını sormalarını istemişti.

O ÜLKELERE SEYAHAT ETMEYİN!

Dünya Sağlık Örgütü Tropikal Afrika, Güneydoğu Asya, Pasifik Adaları, Orta ve Güney Amerika'da Zika virüsünün görüldüğünü bildirip ve yayılmaya devam ettiği konusunda uyarıda bulunmuştu. ABD'li yetkililer de, hamilelerin virüsün tespit edildiği 21 ülkeye seyahat etmemesi uyarısında bulundu.

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezlerinden Doktor Beth Bell, "Biz virüsü kapan hamile kadınların fetüse yönelik olası komplikasyonlarına dair endişeliyiz. Bu yüzden hamile kadınlar bu ülkelere yapacakları seyahatleri mümkünse ertelemeyi düşünmeli" diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.