Öne Çıkanlar türkiye ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye terörist

Engelli öğretmen başvuruları ne zaman bitiyor? Engelli öğretmen atamaları ne zaman?
MEB, istihdam edilecek 150 engelli öğretmen kadrosu için başvuruları devam ediyor. Peki, Engelli öğretmen kadrosuna başvurular ne zaman bitiyor? Engelli öğretmen atamaları ne zaman? Engelli öğretmen başvuruları mebbis.meb.gov.tr veya ikgm.meb.gov.tr adresleri üzerinden yapılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) istihdam edilecek 150 engelli öğretmen kadrosu için başvurular yarın bitecek.

Engelli öğretmen kadrosuna başvurular ne zaman bitiyor?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla, 2014'teki Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca, EKPSS puan üstünlüğüne göre 150 engelli öğretmen istihdam edilecek. Başvurular, yarın sona erecek.

Engelli öğretmen başvurusu nasıl yapılır?

Adaylar başvurularını http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formunu doldurarak yapacak ve formun çıktısını, istenen belgelerle il milli eğitim müdürlüklerine onaylattıracak.

Başvuruda adaylardan, lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesi, pedagojik formasyon ve 2014 yılı EKPSS sonuç belgesi ile engelli sağlık kurulu raporu istenecek, ayrıca halen herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışıp çalışmadıklarına ilişkin beyanları alınacak.

Engelli öğretmen atamaları ne zaman?

Atamalar, Bakanlığın belirleyeceği tarihte adayların tercih ettikleri illere kontenjan dahilinde EKPSS puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Atanan öğretmenlerin görev yerleri valiliklerce belirlenecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.