Öne Çıkanlar rusya flaş haber Fenerbahçe başakşehir halk TV kimin paris saldırıları IŞİD yaptı

Bakan Yıldırım açıkladı: 6 yeni havalimanı geliyor!
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Havayolu halkın yolu dedik. 2016 yılı içinde de 6 yeni havalimanı ile ilgili proje çalışmaları yapacağız. Bunlar, Artvin-Rize Havalimanı, Edirne- Kırklareli Havalimanı, Yozgat Havalimanı, Niğde Aksaray Havalimanı, Karaman Havalimanı ve Batı Antalya Havalimanı olacak" dedi.

Binalı Yıldırım'ın ağzından 'Türkiye'yi uçuracak ulaşım projeleri' şunlar:

Ulaştırma sektöründe en önemli mesafelerden birinin kat edildiği havacılık alanında da "havayolu halkın yolu" ilkesiyle hareket etmemizin yararlarını gördük. 2002'de Ankara-İstanbul-İzmir üçgenine sıkışmış, nefes almakta zorlanan sektör, yasal düzenlemeler, yeni yatırımlar ve Türkiye'nin bölgesel ve küresel vizyonuna uygun şekilde oluşturulan yeni stratejilerle büyük bir büyüme gerçekleştirdi. Türkiye, küresel vizyonuna uygun dış hat uçuşlarıyla havacılık sektörümüz dünyanın en hızlı büyüyen havacılık sektörü oldu. Atıl olan havaalanlarımızı tamamen aktif hale getirdik, şu an itibarıyla 55 tane havalimanımızda tarifeli sefer yapılır hale geldi.

Rize, Kırklareli, Yozgat, Aksaray, Karaman, Antalya'ya havaalanı

2016 yılı içinde de 6 yeni havalimanı ile ilgili proje çalışmaları yapacağız. Şu anda planlanan havalimanlarımız Artvin-Rize Havalimanı, Edirne- Kırklareli Havalimanı, Yozgat Havalimanı, Niğde Aksaray Havalimanı, Karaman Havalimanı ve Batı Antalya Havalimanı. Ayrıca mevcut havalimanlarımızda da apron ve terminal yenileme çalışmalarına devam edeceğiz. 2019 yılında da havalimanı sayımızı 63'e yükseltmeyi hedefliyoruz. (Yurt Gazetesi)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İbrahim bayat 8 yıl önce

Türkiye'nin her yeri her karış toprağı gerçek bir Türk kanı taşıyan insan için kutsaldır bundan kimsenin şüpesi olmasın KONU ŞU Karadeniz'in Samsun'dan sonra en gelişmiş ili ÇORUM ben burda Çorum millet vekilleri deiçinde olmak üzere ben bir Corumlu olarak onlara ve devletimize soruyorum şimdiye kadar Çorum'a Türkiye cumhuriyeti ili olarak ne yatırım yapdınız birtek yıllardır bitmeyen devlet hastanesi oda daha bitmedi hava alanı başlandı geri iptal edildi hangi parti olursa olsun benzeyenlerin Doğu illerine yaptıkları gibi SADECE OY içinin geliyorlar ÇORUM Şimdıiye kadar hep kendi yağı ile kavrulmuş eğer hava alarmı Demir yollu bir il olsa idi çoğu kalkınmış illerden iyi olurdu ÇORUM iş adamları kimseden yardım almadan devlete olan vergi borcunu hakkı ilen veren bir il ve iş adamları neden devlet Çorum'a yatırım yapmıyor kıskanıyoruz ama kıskandırılıyoruz bizim Çorum milletvekilleri meclisde sade elkaldırmak için var Çorum'a gelince gece geliyorlar halkın görüşünü almak yerine üç beş zenginin görüşünü alıp gece geri gidiyor tıpkı defalarca Çorum'dan seçilen geçmişteki Çorum millet vekil Yasin Hatipoğlu gibi aynı politika aynı düzen başka illere havaalanı demiryolu fabrika iş yeri yapılıyor şimdiye kadar Çorum'a bir tane şeker fabrikası yapıldı onuda zamanın alaca belediye başkanı kandırıyarak pilanlandı proceli alacaya yapılacak şeker fabrikasını resmen utanmadan çaldılar suyu olmayan büyük bir masraflaalacadan su getirerek Çorum'a yapdılar bu bir yatırım değil bu bir hırsızlık başka ilçeye yapılacak yatırımı çaldılar herdefasında şeker fabrikası yapdık diye övünüyorlar corum millet vekilleri zannetmesinler çırum halkı onları seviyor Çorum halkı partisini seviyor Çorum milletvekilleri delikanlısı öbür dönemde bağımsız olarak adaylığını koysun bakalım Çorum milleti onları seviyorum artık meclisde sadece el kaldırma zamanı değil başka İllere yapılan yatırımlardan biz Çorum halkı hakı olarak istiyoruz Çorum milletvekillerini seçmeni ile ilgilenmesi isdiyoruz