Öne Çıkanlar esed chp komplohaber devlet bahçeli Almanya

Bild Gazetesi'nin Deutsche Bank korkusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut'un Bank'ın satın alınması düşünülebilir" şeklinde yaptığı açıklamalar Almanya'da günün konusu oldu.

Bulut, sermaye sıkıntısı çeken ve bir kurtarma paketine ihtiyaç duyup duymadığı tartışılan Deutsche Bank'ı, Ulusal Varlık Fonu ve Türk bankalarının alabileceğini söyledi.

ALMANYA'YI KORKU SARDI

Bulut'un yaptığı bu açıklamalar başta Almanya olmak üzere dünya basınında geniş yankı buldu. Alman Bild gazetesi, "Erdoğan gözünü Deutsche Bank'a dikti" başlığı ile duyurduğu haberinde, "Alın talimatı verebilir mi?" diye sordu.

HAMBURGER FİYATINA...

Almanya'nın en büyük iki bankası Deutsche Bank ve Commerzbank bir süredir iflasa doğru sürüklenirken iki bankanın da hisseleri hamburger fiyatına kadar düştü.

İFLASLAR PEŞ PEŞE GELİYOR

Avrupa Birliği bu iki bankayı kurtarma planları yaparken Hollandalı ING Bank da iflas kervanına katıldı. Banka binlerce çalışanını işten çıkartmaya hazırlanıyor. Sadece Almanya ve Hollanda da değil, Portekiz ve İspanya bankalarında da tehlike çanları çalıyor..AB gün geçtikçe iflasın eşiğine doğru sürükleniyor.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.