Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Bir tek o ürüne yasak koymadılar! Rusya'nın ''hayır'' diyemediği tek ürün...
Sınır ihlali yapan Rus savaş uçağının Suriye sınırında düşürülmesinin ardından Türkiye ve Rusya arasında başlayan gerilim iki ülkenin ticari ilişkilerini de etkiledi. Rusya, Türkiye'den gelen birçok ürünün ülkeye girmesini yasakladı. Fakat Rusya'nın ülkeye girişini yasakladığı Türk ürünleri arasında limon yer almadı.

Rusya, Türkiye'den ithal edilen sebze, meyve ve tavuk ürünlerine yasak koydu. Ancak listede limonun yer almaması dikkat çekti.

Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri'nin verilerine göre, Türkiye ilk 10 ayda 214,8 milyon dolarlık limon ihracatı yaptı. Yaş sebze meyve ürünlerinde en çok ihraç edilen ikinci ürün limon oldu.

Türkiye'nin limon ihracatında ilk sırayı Rusya alıyor. 10 aylık rakamlara bakıldığında bu ülkeye 53,8 milyon dolarlık limon ihracatı yapıldı. Bir başka deyişle yaklaşık 90 bin ton limon ihracı gerçekleşti.

Rusya'nın Türkiye'nin limon ihracatındaki payı tutar olarak yüzde 25 düzeyinde. Türkiye'nin Rusya'dan sonra en çok limon sattığı ülkeler sırasıyla Irak, Suudi Arabistan ve Romanya.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.