Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

'Doktor Kıyamet'ten TL açıklaması! Hazır olun
Uluslararası finans piyasalarındaki kriz tahminleri nedeniyle "Doktor Kıyamet" olarak bilinen yatırımcı Marc Faber, Türk lirasının (TL) değerinin altında olduğunu ve güçlenmesini beklediğini  bildirdi.

The Gloom, Boom & Doom Report'un yayıncısı ve editörü Marc Faber, AA  muhabirine, Türkiye piyasaları ile ilgili beklentilerini ve küresel emtia  fiyatlarını değerlendirdi.

Faber, "Elimde altın ve diğer kıymetli metallerden bulunduruyorum.  Eğer diğer finansal yatırım araçları ile kıyaslarsam hala altın, gümüş ve platin  iyi, makul fiyatlarda. Bu metalleri elimde bulunduruyorum. Fiyatlardaki  zayıflamayı satın alma fırsatı olarak görüyorum." diye konuştu.

Faber, petrolün varil fiyatının gelecek dönemde 40-60 dolar arasında  seyretmesini beklediğini de bildirdi.

'TÜRKİYE YATIRIMCILAR AÇISINDAN HALA CAZİP'

Marc Faber, TL'nin değerinin altında olduğunu ve güçlenmesini  beklediğini ifade ederek, "Fakat ne kadar değerleneceği büyük oranda ABD dolarına  bağlı olacak." dedi.

Türkiye'nin yatırımcılar açısından hala cazip olduğunu belirten Faber,  şunları kaydetti:

"Son 3-4 yıldır dünyadaki algı ABD dolarını destekler nitelikteydi.  Avrupa ve Japonya’da para basımının artması, likiditenin ABD’deki varlıklara,  hazine tahvillerine, hisselerine gitmesine neden olmuştu. Bu şekilde ABD doları  güçlenmişti. Fakat şimdi bu sermaye akışı tersine dönerek yeniden Avrupa, Japonya  ve gelişen piyasalara yönelebilir."

PARA YENİDEN TÜRKİYE'YE AKACAK

Ünlü yatırımcı Faber, uluslararası yatırımcılar arasında Türk  varlıklarına olan ilginin artabileceğini, sermayenin Türkiye’ye akması için iyi sebepler bulunduğunu, Türk ekonomisinin oldukça iyi gittiğini, borsanın performansının buna bir örnek olduğunu söyledi.

Faber, "Para yeniden Türkiye gibi ülkelere akıyor. Geçen yıl Rusya ve Brezilya borsaları en iyi performansı göstermişti. Bu yıl Türkiye’nin güçlü bir performans göstermemesi için bir gerekçe göremiyorum." diye konuştu.

Türk varlıklarına ilişkin yatırım fırsatları ile ilgilendiğini  belirten Faber, "Türk tahvillerim var. Bunlar dolar cinsinden Türk şirketlerinin  tahvilleri... Bunları elimde tutuyorum. Siz gidip sıfır faiz oranları ile Alman  tahvili mi, Japon tahvili mi alırsınız?" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.