Öne Çıkanlar suriye türkiye terör örgütü edip yüksel hapis cezası fransa

Dolar kritik sınırın altına indi

Küresel piyasalardaki gelişmeler ve Merkez Bankası'nın sıkılaştırma adımlarıyla gerileyen dolar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu akşam açıklanacak tutanakları öncesinde, 6 Ocak'tan bu yana ilk kez 3.60 liranın da altını gördü.

DOLAR 3.57'Yİ GÖRDÜ

Güne 3.61-3.62 lira aralığında başlayan dolar 3.5782 liraya kadar gerilerken, euro da 3.80 liranın altına gerileyerek 3.7809 liraya kadar çekildi.

FED tutanaklarının açıklanmasının ardından da aşağı yönlü hareketini sürdüren dolar 3,58'i gördü.

FED TUTANAKLARI

Fed'in Ocak ayı tutanaklarına göre, ekonomi yolunda giderse faiz artırımının "yakın zamanda" yapılacağı öngörülüyor.

Çoğu Fed yetkilisi, faiz artırımlarının "kademeli" olarak yapılmasının uygun olacağı görüşünde ve yüksek enflasyon riskinin "sınırlı" olduğunu düşünüyor.

Birkaç Fed yetkilisi ise, işsizlik hedefine yönelik yüksek risk görüyor. 

Fed yetkilileri, dolardaki güçlenişin ve uygulanacak potansiyel politikaların aşağı yönde risk faktörü oluşturduğunu bildirirken, mali teşvik politikasının da içinde bulunduğu yukarı risk faktörlerinin de mevcut olduğunu belirtti. Birkaç Fed üyesi, enflasyon için de hala aşağı yönde risklerin bulunduğunu kaydetti.  

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), gelecek toplantılarda bilanço tablosuna ilişkin görüşmelere başlayacak. Komitenin birkaç üyesi ayrıca, gelecek toplantıda yapılacak olası bir faiz artırımının esneklik kazandığını söyledi.

Bunun yanısıra, FOMC üyeleri, görünümün netleşmesi için biraz zamana ihtiyaç olduğunu kaydetti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.