Öne Çıkanlar türkiye suriye erdoğan putin son dakika

Erdoğan 14 yıldır hayali olan projeyi açıkladı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIRBAŞLARI;

BU PROJE İÇİN YASA BİLE ÇIKARDIK

2005 yılından itibaren yasal ve bürokratik altyapısını kurmaya başladığımız şehir hastaneleri için yasa çıkarmak zorunda bile kaldık. Şu anda Türkiye'nin farklı bölgelerinde 21 şehir hastanesinin ihalesi yapıldı veya sözleşmesi imzalandı. Bu projeler 9 bin metrekarenin üzerine kapalı alana ve 30 bini aşkın yatak kapasitesi aşkın hastanenin inşasını içeriyor. Toplamda 41 bin yatağa, 30 milyar lira yatırım bedelli 29 projeyi hayata geçireceğiz.

2019'DA HEPSİ HİZMETE GİRECEK

2019 yılına kadar bütün hastanelerimizi hizmete almayı planlıyoruz. Biz öyle hastaneler inşa edelim ki buralarda vatandaşım hastaneye girdiği zaman hastanenin içinde, dışarıda, sedyelerin üzerinde dolaşmasın. Çocukluğumuzda hastanlere gittiğimiz zaman sedyelerle bir binadan başka binaya...

VATANDAŞ RAHATA KAVUŞMALI

Sabah doktor muayene ediyor, sonra başka binaya geçiyorsunuz. Artık bu böyle devam edemez, bitmesi lazım. Girdiği zaman her şey bitmiş olarak vatandaşım çıkmalı. Bu birçok hastanede başarıldı, bunun devamını istiyoruz.

1,1 MİLYAR DOLARLIK DIŞ FİNANSMAN

Bugün burada İzmir ve Kocaeli gibi iki önemli şehrimizin şehir hastanelerinin 1,1 milyar dolarlık dış finansmanın 637 milyon dolarlık anlaşmanın imzalanmasına şahitlik edeceğiz. GE firmasının sözlerini tuttukları için teşekkür ediyorum. Kocaeli şehir hastanemiz bin 180 yatağa sahip olacak. 6 ayrı hastaneden teşekkül edecek. İzmir Bayraklı Hastanemiz de 6 ayrı bloktan oluşacak. Bu projeler de 2019 yılı bitmeden hizmete girer.

DÜNYADA HER ÜLKEDE YOK

Şehir hastaneleri kamu-özel sektör işbirliğinin sergilendiği projedir. Dünyada bunların uygulaması her ülkede yok. Bu istikrar ve güven projesidir. Bir ülkede istikrar ve güven varsa orada kamu ve özel ortaklık olur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.