Öne Çıkanlar fenerbahçe ahmet davutoğlu rusya çatışma haber

İsveç'in etekleri tutuştu! Sığınmacı başvuruları nedeniyle tasarrufa gidildi!

74 bin sığınmacı başvurusunun yapılacağını öngören İsveç'in etekleri tutuştu! İsveç Maliye Bakanlığı "beklenmedik harcamalar" nedeniyle tasarruf tedbirleri almak istedi. İsveç hükümeti şimdi kara kara ne yapacağını düşünüyor!

İsveç Maliye Bakanlığı, bütün bakanlıklara gönderdiği mail mesajları ile "beklenmedik sığınmacı akını"nın neden olduğu "beklenmedik harcamalar" nedeniyle "tasarruf tedbirleri" almalarını istedi.

Maliye Bakanlığı, diğer bakanlık müsteşarları ile bakanlıkların bütçe birimlerine gönderdiği iki mail mesajında masraf kalemlerinin azaltılması yönünde "somut önerilerini" bildirmelerini istedi.

Maliye Bakanı Magdelena Andersson’un müsteşarı Max Elger’in imzasıyla dağıtılan ve "yüksek orandaki sığınmacı başvurularının önemli miktarda fazladan harcamalara neden olacağı" saptaması ile başlayan mail mesajında, sığınmacıların topluma entegre edilebilmesi için gerekli harcamaların, içinde bulunulan yıl ile önümüzdeki yıl yüksek miktarlara ulaşacağı öngörüsünde bulunuldu.

Mesajda, bu yıl göçmenler için yapılacak harcamaların karşılanabilir düzeyde olmasına karşın 2016 ve 2017 yıllarında yapılacak harcamaların karşılanabilmesi için gerekli önlemlerin şimdiden alınması gereğine dikkat çekiliyor.

Hükümetin 2016 yılı bütçe önerisi gelecek yıl için 74 bin yeni sığınmacı başvurusunu öngörürken, Göçmen Dairesi ise bu yılın tamamında sığınmacı başvurularının 160 bini bulmasını bekliyor.

İsveç'in etekleri tutuştu! Sığınmacı başvuruları nedeniyle tasarrufa gidildi!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.