Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Kuruyemiş Fiyatları Altınla Yarışıyor

Kuruyemiş dar gelirli için lüks oldu, badem, ceviz, fındık ve fıstığın fiyatı altınla yarışır hale geldi. Fiyatlardaki artışa üretimin düşüklüğü gerekçe gösterildi.

YENİ FİYATLAR

Kuruyemişçide Bademin kilosu 85, cevizin 70, fındığın 60, Antep fıstığı 60, yer fıstığı 25, leblebi 20, ayçekirdeği 15, kabak çekirdeği 30 liradan satılıyor. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Mevlana Kuruyemiş'in sahibi Bekir Şahiner, fiyatların altınla yarışmasını ürün azlığı ile açıkladı. Şahiner şöyle dedi:

FİYATLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

"Üreticiden ürünü alan depocu, komisyoncu da fiyat ekliyor. Mağazaya giren tüketici fiyatların yüksekliğine tepki gösteriyor. Dar gelirli tüketemiyor. Cirolar düştü. Badem, fındık, ceviz tüketimine yönelik sağlık haberleri satışları biraz kıpırdatıyor, ancak yeterli değil. Kuruyemişçiler kepenk kapatıyor. Çünkü satılmayan ürün elde kalıyor ve bayatlıyor. Hükümetin kuruyemiş üretimine destek vererek ekim alanlarını artırması, üretimi yükseltmesi gerekiyor. Böylece kayıtdışının da önüne geçilmiş olur." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.