Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Obama 'Alibaba'ya akıl verdi! ABD başkanı ünlü yatırımcıya ne öneride bulundu?
ABD Başkanı Barack Obama, dünyanın en büyük online alışveriş sitesi Alibaba’nın kurucusu Jack Ma’ya akıl verdi. Ma’ya Filipinli profesörün geliştirdiği “tuzlu suyla çalışan lamba” ya yatırım önerdi. Çinli milyarder bu projeyi "ister istemez" çok faydalı buldu.

Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği zirvesine katılan Obama, burada Çinli internet milyarderi Jack Ma ve genç bir Filipinli girişimci ile “hükümet ve iş çevrelerinin ilişkileri” konulu panelde yer aldı. Obama, Ma’ya “hükümetler ve mevcut işletmelerin, genç girişimcilere nasıl destek olabileceği” yönündeki görüşlerini sordu. Ma, buna “Hükümet desteği çok kolay. Hemen bu girişimciler için vergileri indir, ya da ‘Vergiyi kaldırdım!’ de!” yanıtını verirken, salondan büyük alkış aldı. Obama, “Farkındaysanız, meslekdaşınız olan CEO’lar sizi destekliyor” diye espri yaptı.


‘Buna yatırın bence’

Ma, şirketinin yatırımları daha da genişletmeyi planladığını anlatırken, Obama da, sözü mühendislik profesörü Filipinli Aisa Mijeno’ya getirdi. Obama, Mijeno’nun deniz suyu ile çalışan lambasını seri üretime geçirmek için destek aradığını hatırlatıp,  Ma’ya “Yenrinizde olsam bu işe yatırım yapardım. Sadece bir öneri. Birazcık ‘arabulucu’luk yapmış gibi oldum sanırım...” dedi. Ma da her yıl toplam cirolarının yüzde 0.3’ünü genç girişimcilere aktardıklarını belirtti, “Temiz teknolojiye yatırım harika fikir” dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.