Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu haber Robert Hockett Belçikalı Libeert

Petrol fiyatlarındaki düşüş sadece Putin'i vurmadı!

Rusya'yla birlikte Körfez ülkeleri de şokta! Körfez ülkelerinin petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle oluşan bütçe açığını karşılamak için 2020 yılına kadar 390 milyar dolar borçlanmaya ihtiyacı olduğu açıklandı. 

BÜTÇE AÇIĞI DAHA DA BÜYÜYECEK!

Kuveyt Finans Merkezi'nin son raporuna göre ana gelir kaynağı petrol olan altı Körfez ülkesinin (Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri) bütçesi geçen yıl 160 milyar dolar açık verdi. Bütçe açığının daha da büyüyeceği tahmin ediliyor.

2020 YILINA KADAR 390 MİLYAR DOLAR BORÇ

Petrol fiyatlarındaki hızlı düşüş nedeniyle oluşan bütçe açığını finanse edebilmek için Körfez ülkelerinin 2020 yılına kadar 390 milyar dolar borçlanmaya ihtiyacı olacağı da belirtildi. 

Açığı kapatabilmek sadece borçlanmayla mümkün gözükmüyor. Yüksek hacimli ek bütçelerin de devreye gireceği belirtiliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.