Öne Çıkanlar türkiye terörist ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye

Rus bakandan açıklama geldi! Rusya'dan Türkiye'ye kötü haber!

Rus bakan, 2016 yılından başlayarak Türk şirketlerinin Rusya'da inşaat pazarındaki katılımlarının minimum düzeye indirilmeye başlanacağını açıkladı. Tass ajansına konuşan Men, ''Her durumda şu an Türk şirketlerinin çalıştıkları büyük projeleri kökünden söküp atacak değiliz. Elbette bunlar sonuna kadar devam edecek. Ama yeni yıldan başlayarak, Türk şirketlerinin yeni projeler girişlerini minimize edecek belli bir karar alınacak'' dedi.

İnşaat Bakanı, Türkiye ile Rusya arasındaki siyasi durumun kendilerini böyle bir karar almaya mecbur ettiğini vurguladı. Men, piyasadan çekilecek Türk inşaat şirketlerinin yaratacağı boşluğu Rus şirketlerinin dolduracağını ve bunun inşaat sektörü için "iyi olacağını" savundu.

Başbakan Medvedev'in bu hafta içinde açıklaması beklenen yeni yaptırım kararında da inşaat sektöründe Türk şirketlerinin varlığını ve çalışmalarını kısıtlayacak kararlar çıkması bekleniyor. 1 Ocak 2016'dan itibaren Rusya'da şirketlerin Türk vatandaşlarını işe almaları yasaklanmıştı.

31 Aralık 2015'e kadar konrat yapmış olanlar ise yasaktan etkilenmeyecek. Karar bu haliyle inşaat şirketlerine yeni personel getirme imkanı veremeyeceği için sektöre büyük bir darbe olarak yorumlanıyor. Sadece devam eden büyük projeler için istisnai kota tanınması gündemde.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.