Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş cizrede yangın rus tırları iki ülke planı ne

Rusya'dan Türk ürünlerine yeni hamle

Reuters’ta yer alan haberde, Yapılan yazılı açıklamada bakanlığın araştırmalarına göre Türkiye'den ithal edilen gıda ürünlerinin yüzde 15'inin Rus düzenlemelerine uymadığına dikkat çekilerek, hükümetin gıda güvenliği kurumu Rosselkhoznadzor'a denetimin sıkılaştırılması için talimat verdiği ifade edildi.

Rusya'nın Türkiye'den gıda ithalatı ağırlıklı olarak sebze, meyve ve et ürünlerinden oluşuyor.

RUSYA TARIM BAKANI TÜRK DOMATESİ VE NARENCİYE SAVAŞ AÇTI

Rusya Tarım Bakanı Aleksander Tkaçov, Türkiye’den ithal edilen domates ile narenciye savaş açtı. Rus bakan bu ürünlerin Türkiye yerine İran, Fas, İsrail, Azerbaycan ve Özbekistan’dan tedarik edilebileceğini açıkladı.


Rusya televizyonu “Rossiya-1” kanalına çıkarak Türkiye’den sebze meyve ithalatı hakkında açıklamalarda bulunan Tarım Bakanı Aleksander Tkaçov, “Türkiye’den tarım ürünleri ithalatını yasaklayan radikal karar alırsak biz bu ürünlere hemen alternatif buluruz.



Türkiye’den en çok domates ve narenciye ithal ediyoruz. Türkiye yerine bu ürünleri rahatlıkla İran, Fas, İsrail, Azerbaycan veya Özbekistan’dan almaya başlarız” dedi.

Bu arada iki günden beri Rusya gümrüklerinde belirsiz olan Türk mallarının geçiş prosedürü kesinleşti. Bundan böyle Türkiye’den gelen mallara Rus gümrükleri yüzde yüz kontrol uygulayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.