Öne Çıkanlar suriye geri adım Melih Garip Ünsal ingiliz gazeteci intihar Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz

TL'ye destek için Fransa'dan kafile halinde geliyorlar
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından 10 milyar doları TL'ye çevirerek ekonomiye sahip çıkan Türk milleti, Türkiye'yi ekonomik diz çöktürme planını da boşa çıkardı. Devlet-millet el birliğiyle başlatılan TL'ye destek hareketi tüm Türkiye'de çığ gibi büyüyor.

Türkiye'deki destek rüzgarının Avrupa'da da dalgalandığı ortaya çıktı.

Fransa bunun en net göstergelerinden biri.

Fransa'daki gurbetçiler, Türk Lirası'na destek vermek için çeşitli projeler geliştiriyor. Erdoğan'ın çağrısının ardından küçük gruplar haline Türkiye'ye kısa süreli gelen Vatandaşlar, dolar ve euro birikimlerini TL'ye çevirdi.

300 KİŞİ GELİYOR

Türkiye'den Fransa'ya dönen Taner İkiz, yeni bir proje için çalışmalarını başlattı. Kendisini gibi birçok gurbetçinin TL'ye destek vermek için talepte bulunduğunu açıklayan İkiz, ses getirecek bir hamlenin gelişmelerini duyurdu.

300 kişilik bir kafilenin hazırlandığını ve Türkiye'ye gelmek için haber beklediğini ifade eden İkiz, "Uçak firmalarıyla görüşmelerimiz sürüyor. Henüz netice alamadık. Anlaşmaların yapılmasının ardından İstanbul yada Ankara'ya gelmeyi istiyoruz. Amacımız TL'ye destek vermek ve bu noktada 300 kişi gelerek, önemli bir mesaj vereceğiz. Ortalama kişi başı 1000 euro bozduracağız. Bu ilk aşamamız olacak. En geç bu ay sonu Türkiye'de olmak isteriz" dedi.

BİREYSEL OLARAK GELEN ÇOK

Kafile planlarının yanı sıra bireysel olarak da Türkiye'ye gelmek isteyen çok sayıda gurbetçi bulunuyor. Feridun Ulusoy bu kişilerden sadece biri. 19 Aralık'ta Türkiye'de olacağını dile getiren Ulusoy, ilk etapta 15 bin euro bozduracağını belirtti.

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan gurbetçilere de 'Türkiye'ye gelin' çağrısı yapan Ulusoy'un açıklamaları şöyle:

"Vatan bizim, sahipsiz olmasın Türkiye. Bir durum olsa halimiz ne olacak nereye gideceğiz? 15 Temmuz'u unutmamak lazım, şehitlerimiz var. Öte yandan 'Recep Tayyip Erdoğan' yalnız değil. Bunu da belirtmek isterim."

'CANIMIZI DAHİ VERİRİZ'

Fransa'da yaşayan Veli Doğansoy da Türkiye'deki hesabında bulunan euro birikimini TL'ye çevirdiğini açıkladı. Doğansoy, "Bizler vatan için bırak parayı, can veririz bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.