Öne Çıkanlar türkiye suriye erdoğan putin son dakika

TMSF'den TL kararı

Borsa İstanbul, tüm nakdi varlıklarını Türk Lirası'na (TL) çevirdi.

TÜM NAKDİ VARLIKLAR TL'YE ÇEVRİLDİ

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, "Borsa İstanbul, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı çağrıya destek mahiyetinde, 2 Aralık 2016’dan itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk Lirasına çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar vermiştir." denildi.

Güne 3.49 seviyesinden başlayan dolar/TL, 3.59 seviyesini görerek tarihi rekorunu kırdı. Kur, bankalararası piyasada 3.54 seviyesinden işlem gördü.

Borsa İstanbul'dan sonra Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından, alacakların tahsilatında ve bundan sonraki satışlarda yabancı para kullanılmayacağı, işlemlerin Türk lirası ile yürütüleceği bildirildi.

"TÜRKİYE EKONOMİSİNE DUYDUĞUMUZ GÜVENİN BİR GÖSTERGESİ.."

TMSF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "TMSF, bankacılık sektörünün sigorta kurumudur ve vatandaşlarımızın bankalardaki bireysel tasarruflarının sigortacısı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Türkiye ekonomisine duyduğumuz güvenin bir göstergesi olarak, alacaklarımızın tahsilatında ve bundan sonraki satışlarımızda yabancı para kullanılmayacak, işlemler Türkiye'nin egemenliğinin bir parçası olan Türk lirası ile yürütülecektir."

ERDOĞAN'IN ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı son konuşmada "Yastık altında dövizi olanlar gelsin parasını altına, TL'ye dönüştürsün." ifadelerini kullanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.