Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir afrika galatasaray konyaspor devrim muhafızları

"A... koyacağız" diyen ilahiyatçı ifade verdi! Öztürk yine ne yaptı?

Sıradışı çıkışlarıyla gündemde kalmayı her daim başaran Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, 14 Haziran 2015 tarihinde katıldığı bir televizyon programında, yaptığı konuşmada sonrası yapılan suç duyurusu üzerine, hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan açılan soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu Savcısı Umut Tepe'ye ifade verdi.

"BELLİ Kİ CEHALETİN İTİŞİYLE OLMUŞ"

Öztürk, savcılığa verdiği ifadenin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde, gazetecilere açıklamada bulundu. Suç duyurusunu Konya'da bir grubun yaptığını ve bu kişileri tanımadığını ifade eden Öztürk, "Yaptığım konuşmada halka 'raiye' dediğim için suç duyurusunda bulunmuşlar" dedi. Raiye'nin, Osmanlı düzeninde halkın hukuki adı olduğunu ve kurani bir tabir olduğunu belirten Öztürk, "Bunu şimdi ben mi icat ettim. Belli ki cehaletin itişiyle olmuş" diye konuştu.
Savcıya gerekli açıklamalarda bulunduğunu ve ortada bir meselenin kalmadığını düşündüğünü ifade eden Öztürk, tarih boyunca fikir adamlarının bu tür sıkıntılarla uğraştığını belirtti. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunanlara tepki gösteren Öztürk, "Raiye tabirini bilmiyor adam. Raiye'nin kelime anlamı 'sürü' demek. Osmanlı düzeninde halk Raiye'dir. Padişah da Rai'dir. Aynı kökten gelir. Çoban anlamına gelir" diye konuştu. Öztürk, "İngiliz işgali sırasında Sultan Vahdettin'in de yaptığı bir konuşmada, 'Bu halk Raiye'dir. Sürüdür. Bu sürüye bir çoban lazım, o çoban da benim' diyor. Şimdi yanlış mı yapıyor Vahdettin" şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI'NA HAKARETTEN DE SORUŞTURMA AÇILMIŞ

Öte yandan Profesör Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ün başka bir televizyon programında kullandığı bazı ifadeler nedeniyle 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi.

ÖZTÜRK BOŞ DURMUYOR

Öztürk daha önce de Halk TV'de katıldığı programda "A... koyacağız" diyerek büyük tepki toplamıştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.