Öne Çıkanlar rusya flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz Nusaybin ilçesi

Acemi kasapları para cezası bekliyor!

Kurbanlıklara eziyet edenlere para cezası bekliyor! Kurban Bayramı'nda Hayvanları Koruma Kanunu'na aykırı davrananlara hayvan başına 1002, hayvanlara eziyet edenlere ise 499 lira idari para cezası uygulanacağını belirtildi. Açıklamayı Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu yaptı.

Orman ve Su işleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hayvan satış noktalarını dolaşıp satıcı ve alıcılara uyarılarda bulundu. Mete Türkoğlu hayvan kesim kuralları hakkında bilgi verip, 5 bin 199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na göre hayvanların dini kuralların gerektirdiği özel koşullar dikkate alınmadan kesilmesi halinde idari para cezası uygulanacağını belirtti.

Türkoğlu ayrıca hayvanların ürkütülmeden, hijyenik kurallara uygun ve usulüne uygun kesilmesini söyledi. Hayvanı döven, aç, susuz bırakan ve fiziksel ve psikolojik olarak hayvana zarar verenlerin ise para cezasına çarptırılacağına vurgu yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.