Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Aykurt Nuhoğlu fransa operasyon başlattı g20 erdoğan

Alanya Kalesi'nde yangın çıktı! Turistik alana sıçrayabilir...

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Selçuklular döneminde yaptırılan Kale'nin ormanlık kısmında henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangının büyümüsi üzerine Damlataş Mağarası üzerindeki alanlar küle döndü. İtfaiye ekipleri, yangına müdahalede güçlük yaşadı.

Bu akşam saatlerinde başlayan yangının turistlerin uğrak yeri olan Damlataş Mağarası'nın üst kısmından çıktığı tahmin ediliyor. Yangın bölgesine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Fakat itfaye ekipleri ormanın iç bölgelerinde çıkan yangına araçlarla ulaşmakta güçlük çekti. Yoldan yaklaşık 200 metre içeride olan yangın mahaline kadar hortum çekildi. 2 saatlik çalışmanın ardından yangın itfaiyenin yoğun çabaları sayesinde söndürüldü. Çıkan yangında 1 dönüm alanın küle döndüğü tahmin ediliyor.

Öte yandan yangının kim veya kimler tarafından çıkarıldığı konusunda polis geniş çaplı araştırma başlattı.

KALE İÇERİSİNDE YERLEŞİM YERLERİ VAR

1221 yılında kenti alıp yeniden inşa ettiren Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubad tarafından yaptırılan Alanya Kalesi'nin 83 kulesi ve 140 burcu var. Ortaçağda surların içine yerleşmiş kentin su gereksinimi sağlamak üzere 1200'e yakın sarnıç yapılmıştır. Sarnıçların bir kısmı günümüzde de kullanılmaktadır. Kalede yerleşim günümüzde de sürmektedir. İçerideki evler koruma altına alınmış fakat vatandaşlar yaşamaya devam etmektedir.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.