Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir California diyarbakır haber botu

DBP’li belediyeler öz yönetim istiyor

Diyarbakır'da Demokratik Bölgeler Parti'li Belediye Başkanları bir araya geldi. Özyönetim taleplerine ilişkin açıklamalar yaptılar. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Kürt meselesinden ayrı olarak yerinden yönetimin Türkiye için acil bir ihtiyaç olduğunu belirtti.

"Hep birlikte öz yönetime" adı verilen toplantı bugün sona erdi. Toplantının sonuç bildirgesi ise kamuoyuna açıklandı.

"KÜRT MESELESİ YÜZDE 90 YEREL YÖNETİMLER SORUNUDUR"

Sonuç bildirgesini Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk okudu. Açıklamada özyönetim talebi açık açık dile getirildi. Türk, Kürt meselesin yüzde 90 yerel yönetimler sorunu olduğunu anlattı ve sözlerine şöyle dvam etti: "Yüzlerce yıl bu coğrafyada özerk ve kendi topraklarında yaşayan Kürtler'in, bu tarihsel ve meşru talebi bir kez daha yasa dışı, illegal ilan edildi. Bilindiği gibi Kürtler, 'Ne istiyorsunuz?' sorusuna 'Özerklik', 'Özyönetim' cevabını vermektedir. Kürt meselesi yüzde 90 yerel yönetimler sorunudur tespiti ve statüsüz bir çözümün olmayacağı gerçeği orta yerde durmaktadır. Bu sorun çözülmedikçe hepimizin ödediği faturanın katlanarak artığı görülmektedir."

HENDEKLERİN ARASINDA YÜRÜDÜLER


Özyönetimin devleti reddetmek olmadığını söyleyen Türk, Abdullah Öcalan'ın çözüm sürecinde muhatap alınması gerektiğini söyledi. Yapılan açıklamaların ardından aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak, BDP Eşbaşkanı Emine Ayna gibi isimlerin de bulunduğu grup yürüyüiş düzenled. Grubun hendekler arasında yürümesi dikkat çekti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.