Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş cizrede yangın rus tırları iki ülke planı ne

Rızıkları gökten yağdı! Bingöllü köylüler göktaşı sayesinde zengin oldu!

Bingöl'ün merkez Sarıçiçek Köyü sakinlerinin rızıkları "gökten yağdı"Düşen göktaşı parçalarını yurt dışında meraklılarına satan köylüler, kısa sürede zengin oldu. İşte girişimci köylülerin ilginç hikayesi...

Bingöl'ün merkez Sarıçiçek Köyü yakınlarına düşen göktaşı parçalarını yurt dışında meraklılarına satan köylüler, kısa sürede zengin oldu. Köy sakinlerinden Mehmet Nezir Ergün, taşları daha önce değersiz bildiklerini belirterek, "Bu taşın asıl değerini İstanbul Üniversitesi'nden bir akademisyenin tespiti ile öğrendik. Bu taşların gramı 60 dolara kadar satıldı" dedi.




Sarıçiçek Köyü'ne 2 Eylül tarihinde düşen göktaşı parçaları, köylüleri adeta zengin etti. Göktaşı parçalarını yurt dışındaki meraklılarına satan köylülerin ciddi bir gelir elde ettiklerini belirtilirken, köylülerden Mehmet Nezir Ergün, Göktaşı parçalarının gramına 15 ile 60 dolar fiyat verildiğini anlattı. Ergün, "Bu taşı daha önce değersiz zannediyorduk. Bu taşın asıl değerini İstanbul Üniversitesi'nden bir akademisyenin tespiti ile öğrendik. Bu taşların gramı 60 dolara kadar satıldı. Ruslar 15 dolardan 60 dolara kadar satın aldılar. Almanlar da taş için buraya geldi. Geçen hafta sadece 200 bin dolar döviz bıraktı. İnşallah bu taştan herkes bulur. Gariban insanlar hep arıyor. Onların daha ihtiyacı var"dedi.

Göktaşı sayesinde köylerinin büyük ilgi gördüğünü belirten Ergün, şöyle devam etti:
"İnternet üzerinden de müşteri arıyorlar. Amerikalı yetkililer ve koleksiyoncular bile takip ediyor. Danimarka'da bile irtibatlı olduğumuz insanlar var. İnşallah burası turistlerle dolacak. Çevre illerden kamyonlarla insanların geliyor ve alanda taş arıyorlar. Şu ana kadar en yüksek 1470 gram taş bulduk. Taşların ağırlığı 1 gram ile 1.5 kilo arasında değişiyor. Taşın değerli olduğunu anladıktan sonra, alıcıları da çoğaldı" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.