Öne Çıkanlar yunus mallı türkiye ıkby İBB İHRAÇ İSKİ son dakika açıklaması

Sığınmacılar ikna edildi!

Suriyeli sığınmacılar Avrupa’ya gitmek için yürüyerek Edirne’ye gelmiş ve iki gündür TEM otoyolunu araç trafiğine kapatmıştı. Sonunda sığınmacılar ikna edildi. Polis ve Jandarma ekiplerinin ikna çabaları fayda verince gruplar halinde otobüslere bindirilen sığınmacıların bir kısmı İstanbul’a bir kısmı da Sarayiçi Er Meydanı’na götürüldü.

Almanya 400 bin sığınmacı alacak iddiasını duyan ve Avrupa hayaliyle yanıp tutuşan Suriyeliler Edirne’ye gelmiş ve yürüyerek Yunanistan sınırına geçmek istemişlerdi. Sığınmacıların iki gündür Kapıkule Sınır Kapısı yolunda bekleyişi devam ediyordu. Sığınmacıların sayısı dün akşam itibariyle bin 800’ü bulmuştu. Ancak içlerinden bin kişilik grup ikna edilerek Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Saray İçi Er Meydanı alanına götürülmüştü.

ÖNCE DİRENDİLER SONRA İKNA OLDULAR

Geriye kalan 800 kişilik grup ise Kapıkule Sınır Kapısı yolu üzerinde bulunan ve uluslararası yol statüsünde bulunan TEM otoyolunda bekleyişlerini sürdürdü. Hatta grup bir ara sınır kapısına yürüyerek gitmek için yol üzerinde güvenlik önlemi alan polis ve jandarma ekiplerine saldırıda bulundu. Yaşanın arbedenin ardından bir grup sığınmacı güvenlik kuvvetleri tarafından ikna edilerek otobüslere doğru yönlendirildi. Diğer grup ise  otobüslere binmemekte ısrar edip taşkınlık çıkarttı.

Güvenlik güçleri Suriyelilere geçit vermedi. Tüm çabalarına rağmen güvenlik güçlerini aşamayan Suriyelilerin tamamı otoyoldan ayrılmak zorunda kaldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.