Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

1100 akademisyen askeri polisi katliamla suçladı

Türkiye, 1 Kasım seçimlerinin ardından siyaset rahatlar diye beklenirken PKK ve onun uzantısı HDP tarafından gerginliğe doğru hızla itilmek isteniyor.
Terör örgütü yandaşları kazdıkları hendekler, kurdukları barikatlarla art arda özyönetim ilanları yapıyor, Türkiye'nin bir bölümünü silah zoruyla kendi yönetimleri altına almak istiyor.

Güvenlik güçleri silahlı eylemlere karşılık veriyor, bölgede PKK'nın kontrolü eline almasına izin vermiyor. Terörle mücadele kapsamında yapılan operasyonlar, PKK militanı gibi hareket eden akademisyenler, gazeteciler ve bazı siyasetçilerle 'katliam' olarak nitelendiriliyor.

AKADEMİSYENLER BİLDİRİ İMZALADI, DEVLETİ KATLİAMLA SUÇLADI

Özel ve devlet üniversitelerinde bulunan 1100 akademisyenin imzaladığı bildiride, "Devletin başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarına karşı gerçekleştirdiği katliam ve uyguladığı bilinçli sürgün politikasından derhal vazgeçmesi gerekiyor" gibi ifadeler yer aldı.

KÜRT SİYASİ İRADESİNİN TALEPLERİ KARŞILANSIN

İşte bildirideki bazı bölümler:

"Müzakere koşullarının hazırlanmasını ve kalıcı bir barış için çözüm yollarının kurulmasını, hükümetin Kürt siyasi iradesinin taleplerini içeren bir yol haritasını oluşturmasını talep ediyoruz. Müzakere görüşmelerinde toplumun geniş kesimlerinden bağımsız gözlemcilerin bulunmasını talep ediyor ve bu gözlemciler arasında gönüllü olarak yer almak istediğimizi beyan ediyoruz. Siyasi iktidarın muhalefeti bastırmaya yönelik tüm yaptırımlarına karşı çıkıyoruz.

DEVLET ŞİDDETİ HEMEN SON BULSUN

Devletin vatandaşlarına uyguladığı şiddete hemen şimdi son vermesini talep ediyor, bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak sessiz kalıp bu katliamın suç ortağı olmayacağımızı beyan ediyor, bu talebimiz yerine gelene kadar siyasi partiler, meclis ve uluslararası kamuoyu nezdinde temaslarımızı durmaksızın sürdüreceğimizi taahhüt ediyoruz."

İşte o bildiri: 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayyıldız 8 yıl önce

pkk nin biteceğini anladı hain pislikler bunlardan nede akademisyen olur ne bulmuş ne üretmiş ne yetiştirmişler hainlik yapmaktan başka ne bilirler bunlara haddini bildirmeyen devlet utansın

Avatar
HASMET 8 yıl önce

1100 AKEDEMISYENMI..ÇEVIRISI NEDIR...1100 VATAN HAINI SEREFSIZ.MEZHEPÇI GERICI ..........

Avatar
Deniz 8 yıl önce

Bunlar yüzünden bilime,akademiye güven verilen önem azalmaz umarım bunların yaptığı nankörlüktür

Avatar
TÜRK 8 yıl önce

böyle aglayacaksınız oynamayalım hainler.

Avatar
Mehmet Bektas 8 yıl önce

Kesin hepainin devletle ilişiğini.. İlerde sırtımızdan hançerleyecekler!!

Avatar
mehmet karatas 8 yıl önce

Akademisyen hain dağdaki halinden çok daha tehlikeli

Avatar
kuvvet 8 yıl önce

İlter istiyor diye atlar ölmez serefsizler iran gitsin

Avatar
kuvvet 8 yıl önce

İtler istiyor diye atlar ölmez serefsizler irana
gitsin
Ayyıldız



kardeşlerim şu bozuntularin hesaplarını patlatin