Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş salyangoz kremi gün zileli deniz yücel cemil bayık

12 hava harp subayı tutuklandı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından yürütülen FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturmada, elde edilen yeni deliller doğrultusunda 12 subay daha tutuklandı.

DARBE TOPLANTILARI..

Savcılıkça yapılan incelemede, İstanbul'da darbeye teşebbüs faaliyetlerinin yönlendirildiği yerlerden olan Harp Akademileri Komutanlığı dahilindeki Hava Harp Akademisi personeli şüphelilerin, darbe yanlısı askeri güçlerin hakimiyetini sağlamak amacıyla kısmi emir komuta zinciri içerisinde, normal askeri hayatın akışı dışında, darbe faaliyetinde hazır olma maksatlı silahlı ve teçhizatlı olarak, kamuflaj kıyafetle girişi izne bağlı olan Hava Harp Akademisi Ölçme ve Değerlendirme Şube Müdürlüğünde, darbe girişimi öncesi ve gerçekleştiği gün, darbe faaliyetlerini konu alan toplantı düzenlediklerinin tespit edildiği açıklandı.

KAMERA KAYITLARINDAN BELİRLENDİ

Şüphelilerin, kendilerince muhalif gördükleri iki subayın rehin alınması eylemine iştirak ettikleri, darbeye girişim faaliyetinde aktif şekilde rol aldıklarının tanık, bir kısım şüphelilerin ikrarı ve kamera kayıtlarından belirlendiği öğrenildi.

GÖREV YERİ OLMAMASINA RAĞMEN...

Şüphelilerin bir kısmı görev yeri olmamasına rağmen darbe için olay yerine geldikleri ve darbeye teşebbüs ettikleri, gibi suçlardan dolayı tutuklandı. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.