Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

15 Temmuz direnişinden etkilenerek Müslüman oldu

Londra'da bir temizlik şirketinde denetmen olarak çalışan 32 yaşındaki Magdalena Chytra, yaklaşık 1 yıl önce burada Türk vatandaşı Emre Oğuz ile tanıştı.

Arkadaşlıkları ilerleyen Chytra ve Oğuz, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşananları televizyondan birlikte izledi. Darbeye direnenlerden etkilenen Chytra İslamiyet'e ilgi duymaya başladı.

Evlilik kararı alan Chytra ile Oğuz, düğün için Kastamonu'nun Abana ilçesine geldi. Chytra ve Oğuz, burada, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Ömer Şenel'in cenaze törenine katıldı.

Cenaze töreninde de gördüklerinden etkilenen Chytra, Oğuz'a Müslüman olmak istediğini söyledi. Bunun üzerine Abana Müftülüğüne başvuran Chytra, dini vecibeleri yerine getirerek Müslüman oldu ve "Melda" adını aldı.

Chytra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her zaman mazlumların ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olmasının kendisini son derece etkilediğini söyledi.

Müslüman insanların yüreğinde temiz ve güzel duygular barındığını dile getiren Chytra, "Emre ile tanıştıktan sonra Türkiye'yi ve insanlarını daha iyi tanımaya başladım. Türkiye'nin mazlumların ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olması, kimseyi dışlamaması, herkese eşit yaklaşması, İslamiyet'in de bunu emretmesi beni çok etkiledi. Burada insanlar vatanı için tankların önüne yattı, silahların üzerine koştu. Tüm bunların sadece iman gücüyle olduğunu gördüm ve Müslüman oldum." ifadelerini kullandı.

ŞEHİT CENAZESİNDE YAŞANANLARI GÖRÜNCE KARARINI VERDİ

Oğuz da FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini televizyondan takip ederken Chytra'nın da kendisiyle haberleri izlediğini belirtti.

Darbe girişimi sırasında yaşananlardan Chytra'nın çok etkilendiğini ifade eden Oğuz, "Devletimizin İslam coğrafyasına uzattığı şefkat elinden de etkilenen Melda ile evlilik işlemleri için geldiğimiz Abana'da aile dostumuz olan şehidimizin cenazesine katıldık. Tekbir sesleri eşliğinde bir arada, tek yürek olan vatandaşlarımızı gören Melda, bir an önce Müslüman olmak istediğini söyledi."dedi.

Chytra'nın İslamiyet'i tanıdıkça Müslüman olma arzusunun arttığını vurgulayan Oğuz, şunları kaydetti:

"Konuşmaya başladığımız ilk günlerde Melda'ya Müslüman olduğumu, Londra'da vatanımın hasretiyle yaşadığımı anlatıyordum. Dinimizi ve ülkemizi tanımaya başladıkça Müslüman olma arzusu her geçen gün arttı. Her defasında ona 'Benimle evleneceğin için değil, kendin için Müslüman ol' dedim. Şehit cenazesinde kendisini Allah'a çok yakın hissettiğini, bir an önce Müslüman olmak istediğini söyledi. Evlilik hazırlığı yaptığımız şu günlerde hayatımın en mutlu anlarını yaşadığım için Allah'a şükrediyorum. İnşallah vatanına ve milletine bağlı, Müslüman evlatlar yetiştirmekten nasip olur."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.