Öne Çıkanlar türkiye suriye erdoğan putin son dakika

'2. Fuat Avni' yapılanmasına operasyon!

YENİ FUAT AVNİ YAPILANMASI ORTAYA ÇIKARILDI

Devletin gizli kalması gereken bilgi ve belgeleri yasadışı yöntemlerle ele geçirip sosyal medyada yayınlayan FETÖ’nün yeni “Fuat Avni” yapılanması olduğu iddia edilen bir grup ortaya çıkarıldı. Yeni yapılanmanın, Cumhurbaşkanı, MHP Genel Başkanı, MİT Müsteşarı, bakanlar ve milletvekilleriyle ilgili ele geçirdikleri bilgi ve belgeleri internet ortamında açtıkları sahte hesaplardan paylaştıkları iddia edildi.  Kayseri İl Emniyeti Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 10 kişi bugün Kayseri Adliyesi'ne sevkediliyor.

ŞÜPHELİLERE OPERASYON DÜZENLENDİ

FETÖ’nün devletin gizli kalması gereken belgeleri yasadışı yöntemlerle ele geçirip sosyal medyada paylaştığı istihbaratı üzerine Kayseri Cumhuriyet Savcısı Oğuzhan Murat soruşturma başlattı. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Kayseri Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde kurulan özel ekip, 5 ay boyunca teknik ve fiziki takip yaptı. Yapılan çalışmaların ardından Kayseri merkezli İstanbul, İzmir, Bursa, Çankırı, Aksaray ve Hatay illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital veriye el konuldu.

CUMHURBAŞKANI, MİT MÜSTEŞARI

Şüphelilerin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından deşifre edilen “Fuat Avni” oluşumuna benzer bir oluşuma giderek sosyal medyada FETÖ adına algı operasyonlarına devam ettikleri öne sürüldü. Şifreleri kırarak (hacker) devletin arşivine girdikleri iddia edilen şüphelilerin, burada elde ettikleri gizli kalması gereken devlete ait bilgi ve belgeleri yayınlandıkları öğrenildi.

AİLELERLE İLGİLİ ÖZEL BİLGİLER PAYLAŞILDI

Başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM hesapları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, birçok milletvekili, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve bakanlarla ilgili özel bilgileri de yayınlayan şüphelilerin, aileleriyle ilgili bilgileri de paylaştıkları kaydedildi.

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.