Öne Çıkanlar ışid türkiye terör terör örgütü saldırı

3. Boğaz Köprüsü'nün birleşmesine 150 metre kaldı

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinin yapımına 2013'te başlanmıştı. Yapımı devam eden otoyol projesinde ise iki yakanın birleşmesine 150 metre kaldı.

BAKAN YILDIRIM AÇIKLAMA YAPTI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. Köprü inşaatı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"KÖPRÜNÜN BİRLEŞMESİNE 150 METRE KALDI"

Bakan Yıldırım, köprünün tamamlanma aşamasına geldiğini ifade ederek, "Zannediyorum son 150 metresi kaldı birleşmeye. Önümüzdeki 5-10 gün içerisinde köprü tabliyesiyle, askı halatlarıyla köprü silüeti ortaya çıkacak. Köprünün tamamen bitmesi mayıs ayında... Her şeyi ile kaplaması ile ışıklandırması ile tamamlanmış olacak. Ancak bağlantı yolları, kavşak çıkışları ile hepsini beraber açmak istiyoruz. Dolayısıyla bu yılın ağustosu gibi tamamen açılışa hazır hale gelecek üçüncü köprü ve yolları" şeklinde konuştu.

3. HAVALİMANI'NIN İLK ETABI 2018'İN ŞUBAT AYINDA AÇILACAK

Bakan Yıldırım 3.'üncü Havalimanı ile ilgili de açıklama yaparak, "Yaklaşık 10 milyar 247 milyon avroluk bir harcama yapılacak bütün etapları tamamlandığında. 2018’in Şubat ayında birinci bölümü, 90 milyon kapasitelik bölümü açılmış olacak. Böylece Atatürk Havalimanında yaşadığımız sıkıntılar tamamen giderilecek. Yeni havalimanını devreye aldığımızda artık Atatürk Havalimanında tarifeli taşımacılık olmayacak" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.