Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

3'ü general 60 darbeci subay Kandil'e kaçtı

15 Temmuz darbe girişiminden sonra firar eden 9'u General 288 muvazzaf askere ilişkin çok önemli bir gelişme yaşandı. FETÖ/PDY üyesi darbeci askerlerden 60'ının bölücü terör örgütü PKK'ya sığındıkları tespit edildi.

Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre hainlerin PKK terör örgütünün “inine" sığınması Milli İstihbarat Teşkilatı ve Genelkurmay Başkanlığı'nca teyit edildi.

SİLOPİ'YE KAÇTILAR

Darbe teşebbüsünün başarısız olduğunun anlaşılmasından sonra darbeci askerler kaçmanın yollarını aramaya başladı. İddiaya göre, 3 tuğgeneralin aralarında yer aldığı 60 askeri personel, Sikorsky helikopterler ile Silopi'ye gitti.

KUZEY IRAK'A GEÇTİLER

Firari darbeci askerlere, Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı Karargahı'nı ele geçirmek istediği sırada kahraman Astsubay Ömer Halisdemir tarafından alnından vurulan Özel Kuvvetler Birinci Tugay Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi'ye bağlı Silopi'deki Özel Kuvvetler Harekat Üssü'ndeki FETÖ'cü unsurlar yardım etti.

ÖKHÜ'de görevli FETÖ'cü ekip çeşitli birliklerden kaçarak Silopi'ye gelen 60 hainin, Habur Sınır Kapısı'ndan Kuzey Irak'a geçmesine aracılık etti.

MİT ve Genelkurmay'ın tespitlerine göre, 3 tuğgeneral ile çeşitli rütbelerdeki darbeci askerler Zaho'da PKK'lı teröristlerce karşılanıp Kandil'deki ana kampa götürüldü. Asker üniformalı cuntacıların, bölücü terör örgütüne sığınması FETÖ ile PKK arasındaki “hain" ittifakı da bir kez daha gözler önüne serdi.

IŞIK: 288 FİRARİ ASKER VAR

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, darbe girişimi sonrasında 9'u general olmak üzere 288 askerin firari durumda olduğunu açıklamıştı. Firari generallerin isimleri ise şöyle:

Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu, Tuğgeneral Mehmet Nail Yiğit, Tuğgeneral Ali Kalyoncu, Tuğamiral Ayhan Bay, Tuğamiral Nazmi Ekici, Tuğamiral İrfan Arabacı, Tuğamiral Ali Suat Aktürk, Tuğamiral Hayrettin İmran ile Tuğgeneral Mehmet Zeki Kıralp.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fatih 8 yıl önce

Kopeklerrr

Avatar
dadaş 8 yıl önce

Ulan kafanıza sıksaydınız vatansızlar

Avatar
turan 8 yıl önce

İdam isteriz

Avatar
zaza 8 yıl önce

Ölseniz bundan daha iyi olurdu adiler

Avatar
amansız 8 yıl önce

Bunlarla terör nasıl biticekti şerefsizler

Avatar
Vatandaş 8 yıl önce

Devletin içine sızmış orospu Çocukları