Öne Çıkanlar suriye türkiye terör örgütü edip yüksel hapis cezası fransa

Yargıtay Cumhuriyet eski başsavcısı Sabih Kanadoğlu, HalkTv'de yayınlanan bir programa konuk oldu, Kanadoğlu; 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak 'Cumhurbaşkanlığı Sistemi' halk oylamasının meşru olmadığını iddia etti. Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiğini ancak referandum çalışması yaptığını, devlet imkanlarının kullanıldığını iddia ederek bu şartlar altında yapılabilecek bir seçimin meşru olmadığını söyledi.

Referandum çalışmalarının adil ve eşit bir ortamda yapılmadığını söyleyen Kanadoğlu; "Devletin bütün gücü evetin peşinde ve bütün devletin aslında konuşmamaları lazım gelen kişiler kim bunlar tarafsız olduğu anayasada şuan yazılı olan ve bunun üzerine namus ve şerefi üzerine yemin etmiş olan bir sayın cumhurbaşkanı onun yanında devlet memuru sıfatıyla gerekli bir şekilde konuşmaması lazım gelen valisinden, rektöründen, imamına kadar bir ordu ve havuz medyasından tutun, onun üzerindeki baskıları düşünün, 'hayır' diyeceklerin terörist diye adlandırıldığı bir ülke...

BÖYLE BİR SEÇİM OLUR MU?

Yani bu seçimlerin dürüst, adil ve eşit şartlarda yapıldığını iddia edemez. Devletin bütün imkanları, örtülü ödenekler, hepsi.. Böyle bir seçim olur mu?" dedi.

Sunucunun "Bunu bir yere oturtmak mümkün mü hukuki açıdan?" sorusu Kanadoğlu'nun cevabı;"nasıl oturtacaksınız meşruiyet ancak eşit adil bir biçimde dürüst bir biçimde süregelen bir seçim süreci varsa vardır." oldu.

367 Sabih: Referandum meşru değil

Kanadoğlu'nun konuştuğu sırada alt yazıda 'Tek adam referandumuna doğru' yazması ise ayrı bir garabet.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kara Murat 7 yıl önce

Bu ne demek oluyor. Bu konular, Halkı ilgilendirmez. Biz ne dersek o olur demeye geliyor. Onlarca. Ama unuttuğunuz bir şey var "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir".

Avatar
Ahmet 7 yıl önce

Kıçınızı yırtın isterseniz EVET Ç I K A C A K...........