Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir California diyarbakır haber botu

39 yaşında biyolojik babasını buldu! Mahkeme babayı 75 bin TL tazminata mahkum etti

39 yaşına kadar baba olarak tanıdığı kişinin babası olmadığını öğrenenen 39 yaşındaki Çağlar K. biyolojik babasını aramaya başladı. Sonunda babasını bulan Çağlar K. avukatı aracılığıyla babasına 200 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. Mahkeme babanın oğluna 75 bin TL ödemesine karar verdi.

İzmir 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, ilginç bir dava dosyasını karara bağladı. Mahkeme, 39 yaşındaki Çağlar K'nın avukatı Varol Turbay aracılığıyla öz babası hakkında açtığı manevi tazminat davasında, babanın 75 bin lira tazminat ödemesine hükmetti. Çağlar K., yanında büyüdüğü, babası olarak bildiği kişinin akciğer kanserine yakalanmasının ardından son nefesinde "Oğlum ben senin baban değilim, gerçek babana Ulaş" sözleri üzerine gerçek babasının peşine düştü. 

"İnsanın içi burkuluyor" 

Çağlar K., öğrendiği gerçeklerden sonra aradan yıllar geçmiş olsa da öz babasını tanımak istediğini, fakat yaşattıkları nedeniyle içinde burukluk olduğunu belirtti. Çağlar K, babasıyla "DNA testi için Adli Tıp Kurumu'nda karşılaştık" dedi.

Gerçek, DNA testiyle ortaya çıktı 

Avukatı Varol Turbay ise Mustafa B'nin mezarı açılarak DNA testi yapıldığını, ardından öz babaya yönelik "babalık" davası açtıklarını belirtti. Turbay, 200 bin liralık manevi tazminat davası açtıklarını ve 75 bin lira kazandıklarını söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.