Öne Çıkanlar rusya flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz Nusaybin ilçesi

Türk mühendisleri tarafından tasarlanan yerli İnsansız Hava Aracı (İHA) Bayraktar, yapılan testlerde MAM-L tipi harp başlıklı akıllı mühimmat attı. Kale-Baykar ortaklığında geliştirilen taktik sınıftaki İHA'dan Konya atış sahasında ateşlenen Roketsan'ın geliştirdiği mühimmat, 8 kilometreden hedefini tam isabetle vurdu.

NE KADAR GURUR DUYSAK AZ



Testlerin ardından Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, fotoğrafları Twitter hesabı üzerinden paylaşarak “Ne kadar gurur duysak az, gözümüzdeki yaşlarla, Her şeyi Milli olan İHA'mız hedefi tam isabet vurdu. Nerden nereye" diye yazdı.

TSK KULLANACAK

Bu testlerde birlikte silahlı İHA için 'kalifikasyon' aşaması tamamlanmış oldu. Önümüzdeki aylarda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin testlerinin yapılarak Bayraktar İHA'larının silahlı olarak da kullanılması planlanıyor. Halen devam eden testlerde, İHA'nın mühimmat taşıyacak şekilde görev yapması planlanıyor. Roketsan'ın geliştirdiği harp başlığına sahip güdümlü mühimmat, 8 kilometreden hedefini vurabiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hadan 8 yıl önce

ne bey oğlu nebey kozu deşişti türkiyemin gülen pozu isteyene işte Türkiye istemiyene kalır tozu

Avatar
fatih / samsun 8 yıl önce

Elhamdülillah... Terörist leri F16 ya gerek kalmadan Cehenneme itinayla gönderir bu ucaklar