Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu rusya dışişleri türk halkı bel ve sırt ağrıları nasıl geçer fenerbahçe konyaspor

A101 marketler zincirine FETÖ operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği FETÖ/PDY operasyonunda, terör örgütü adına faaliyette bulunan Akfa Holding ve bağlı 51 şirket ile Yeni Mağazacılık A.Ş. isimli firmanın sahibi ortağı ve çalışanı olan 113 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

ŞİRKETLERE EL KOYMA VE ARAMA KARARI

Şüpheliler hakkında FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Dair Kanuna Muhalefet, Nitelikli Dolandırıcılık, Özel Belgede sahtecilik, Yardım Toplama Kanunu'na muhalefet ve Suçtan Kayhaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama suçlarından işlem yapılacak. Şirketlere yönelik arama ve el koyma kararı verildi.

1600'DEN FAZLA MAĞAZASI VAR

Türkiye genelinde 1600'den fazla mağazası bulunan A101'in sahibi konumundaki Yeni Mağazacılık'ın yönetiminde Turgut, Ahmet Yaşar ve Ayhan Aydın yer alıyor. Şirketin 104 milyon liralık kayıtlı sermayesi bulunuyor.

GÖZALTINA ALINDI
İstanbul'da yürütülen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan A101 marketler zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Aydın, polislerce Maçka İlçesi'ndeki evinde gözaltına alındı. Turgat Aydın’ın, işlemlerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edileceği belirtildi.

A101 YÖNETİM KURULU ÜYELERİ KİMLER?

Hürriyet'te yer alan habere göre A101'in sahibi konumundaki Yeni Mağazacılık'ın yönetiminde Turgut, Ahmet Yaşar ve Ayhan Aydın yer alıyor. Şirketin 104 milyon liralık kayıtlı sermayesi bulunuyor. 

Turgut AYDIN (Yönetim Kurulu Başkanı)

Turgut AYDIN, 1942 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinde doğdu. Henüz 15 yaşındayken, İstanbul'a göç ederek iş hayatına atıldı. Örnek bir Anadolu girişimcisi enerjisiyle, önce birçok ticari, sonra da sanayi şirketleri kurdu. Aydın Örme, tekstil sektöründe, en çok bilinen kuruluşudur.

2000 yılında hizmete giren Memorial Sağlık Grubunun çoğunluk hissesi, Turgut AYDIN ve ailesinin olup, kalan hisseler eşit biçimde, İngiliz ve Katar fonlarına aittir. 2008 yılında kurduğu English Home Mağazacılık, Türkiye'de 280'e, yurt dışında 75'e ulaşan mağazaları ile, ev tekstili perakendesinin lider kuruluşudur.

2009 sonunda satın aldığı A101'i, 6 yıl içerisinde, Türkiye'nin 81 ili ve 800'ün üzerinde ilçesinde binlerce mağazayla hizmet verir duruma getirmiştir. Turgut AYDIN şirketlerinde, 2015 sonu itibariyle 36 bin kişi çalışmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Ahmet Yaşar AYDIN (Yönetim Kurulu Başkan Vekili)

A101 Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Yaşar AYDIN 1967 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Mühendisliği mezunu olup, Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Ayhan AYDIN (Yönetim Kurulu Üyesi)

A101 Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan AYDIN 1970 yılında İstanbul'da doğdu. ABD Point Park Üniversitesi İşletme mezunu olup, Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
zülfiye 8 yıl önce

Fetö ya ait hiçbirsey kalmasın kökünü kazısınlar TÜRKiye elden gidiyodu be daha maaştan şundan bundan bahsediyosunuz kendi ülkemizde esir hayatı yaşayacaktık çok şükür ki rabbim fırsat vermedi

Avatar
Mehmet 8 yıl önce

Okadar calisani var bari kapatmayin devlete sesleniyorum satin gitsin yagmur moblyada amcam calisiyordu 12 yillik tazminat ve 3 aylik içerde maaslari gitti issizler 500 kisiler aile olarak 3000 kişi mağdurlar

Avatar
Hakan acar 8 yıl önce

Şimdi A101 den alışveriş yapalim mi yapmayalim mi. Yanı artık devletin malımı oldu bu marketler?

Avatar
Atilla 8 yıl önce

A101 neymiş böyle bir zamanda pkk ya para aktarıyor dendi adamlar tam terör sevinci çıktı. Hükümetin yerinde olsam markette ne var ne yok fakir fukaraya dağıtırım terörist yiyene kadar halk yesin.

Avatar
Tatar 8 yıl önce

Kardeşim inanmayın bu haberlere yazık günahtır o insanlara yeni bir karalama kampanyası bunlar a101fakirin ekmek teknesi Allah razı olsun

Avatar
Kazim 8 yıl önce

Degerli meslektasim Atilla bey ile ayni kanaatteyim.

Avatar
Necati 8 yıl önce

Bence istediğinizi alın kasaya geldiğinde...siktir lan odemiyom de çık

Avatar
Yüksel 8 yıl önce

Nasılya senin dünyadan haberin yok bu olanlardan ders almadın mı tatarmısın nesin sendemi fetocusun yoksa bedava vermiyorya bu itler birde mallarına bakın 5.6 sınıf mal ismi cismi belli deyil bunların neyi varsa el koysunlar adam pkk cenazelirinde boy gösteriyorlar bakmadını