Öne Çıkanlar MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C Sözleşmeli Bordo Bereli

ABD de inlerine girdi
ABD’de son dönemde, “charter okulları” olarak bilinen sözleşmeli okulların, devletten aldığı fonlardan haksız kazanç elde etmeleri yeni bir tartışma konusu olarak sık sık gündeme geliyor. “Paralel Yapı”nın bu ülkedeki sözleşmeli okullar üzerinden haksız kazanç elde ettiğine yönelik şikayet ve soruşturmalara her geçen gün yenileri ekleniyor. FBI soruşturmasının ilk ayağında “Paralel Yapı”ya ait Chicago’daki Concept Okulları adı altındaki 30 sözleşmeli okulun, 2003 ile 2013 yılları arasında 5 milyon dolardan fazla devlet desteğini kendi üyelerine aktararak usulsüzlük yaptığı iddia edilmişti. İlk etapta 3 eyalette başlatılan soruşturma süreci devam ediyor.

FİNANSAL ÇARPIKLIK GÖZE ÇARPTI

ABD'nin Oklahoma eyaletinde "Paralel Yapı"ya bağlı olduğu öne sürülen okullar hakkındaki denetlemelerde "finansal çarpıklıklar" tespit edildiği ve soruşturmanın derinleştirildiği bildirildi. Oklahoma eyaletinde "Paralel Yapı"ya bağlı olarak faaliyet gösterdiği iddia edilen Sky Vakfı ile vakfa bağlı Dove Sözleşmeli (Charter) Okulları hakkında hazırladığı raporda eyalet müfettişi Gary Jones, önemli "finansal çarpıklıklara" ulaştığını açıkladı. Rapora göre, normalde okulları desteklemesi için kurulan vakıf, okulların kullandığı binalar için kendisinin ilk kiralamada ödediğinden çok daha fazlasını okullara fatura ederek, bir bakıma bu eğitim kurumlarından gelir elde etti.

VAKIF BU GELİRİ NEREYE AKTARIYOR?

Sky Vakfı'nın, Dove Sözleşmeli Okulları'na kiraladığı okul binasını, satın aldığı bedelin 3,1 milyon dolar üzerinde bir bedelle kiraladığını belirten müfettişler, "Satın alınan bedelin üstünde bir bedelle bir yeri kiralamaya devam etmenin meşru bir gerekçesini bulamadık" ifadelerini kullandı. Mali soruşturmayı yapan müfettiş Jones, "Normalde okulları desteklemesi gereken vakıf iken, burada tersinden okulların vakfı beslediği görülüyor" dedi. Soruşturmada sadece son iki yıla bakılabildiği vurgulanırken; söz konusu vakfın elde ettiği bu ekstra gelirle ne yaptığının ise soruşturmanın sonraki aşamalarında ortaya çıkması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.