Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap ıkby

ABD polisinin siyahileri öldürme olayları devam ediyor. Son olarak Louisiana eylaetinin başkenti Baton Rouge'da dün 37 yaşındaki siyahi Alton Sterling yere yatırılıp gözaltına alınmaya çalışırken öldürüldü. 

POLİSLER ART ARDA ATEŞ ETTİ



Sterling'in elinde herhangi bir silah yada kesici alet yoktu. Polisler adamı art arda ateş ederek öldürdü. Polislerin neden ateş ettiği anlaşılamazken, görüntülerde Sterling'i vuran polisin "F.ck" diyerek sinirli bir şekilde küfür ettiği duyuldu.

ABD AYAĞA KALKTI
ABD'de kamuoyu cinayet anına ilişkin görüntüler ortaya çıkmasının ardından ayağa kalktı. Federal savcılık olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

BASINDAN "ELLERİ BOŞTU" VURGUSU
Ülke basını da arbede sırasında Sterling'in ellerinin boş olduğunu yani silahının olmadığına dikkat çekerken ölümünün siyahlar tüm ABD'de eylemler yapmaya hazırlanıyor.

CLİNTON: TRAJEDİ



ABD Başkanlık seçimlerinde Demokratların başkan adayı Hillary Clinton da Twitter'dan açıklama yaparak, "Alton Sterling'in ölümü bir trajedi ve dualarım ailesiyle - Hillary" ifadelerini paylaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.