Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

ABD'den "yeni saldırı kapıda" uyarısı geldiği iddia edildi. Ancak gerçek sonradan anlaşıldı

 

ABD'den Türkiye’de yaşayan vatandaşlarına flaş bir uyarı yapıldığı iddia edildi. Uyarıda Ankara’daki katliamın bir benzerinin hiçbir uyarı yapılmadan gerçekleşebileceği açıklandı.

 

Uyarı “ABD vatandaşları için güvenlik mesajı” başlığıyla verildi. ABD vatandaşlarının Türkiye’de kalabalık mekanlardan, siyasi gösteri ve yürüyüşlerden  uzak durması gerektiği vurgulandı.

 Uyarı metninde Ankara’da 102 kişinin öldüğü 200’den fazla kişinin de yaralandığı intihar saldırısının bir benzerinin bir kez daha amansız bir şekilde yaşanabileceği vurgulandı.

ABD tarafınfan yapıldığı iddia edilen bu uyarının "yeni saldırı kapıda" iddialarını güçlendirdi, sosyal medya yeniden karıştı.

Ancak ilerleyen saatlerde ABD İstanbul Başkonsolosluğunun resmi twitter hesabından böyle bir uyarı yapmadıklarının bilgisi geldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.