Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

ABD'nin ajansından alçak paylaşım

Agence France-Presse, Twitter hesabında tepki çeken bir paylaşıma imza attı, sivilleri hedef alan saldırıları meşrulaştırmaya çalıştı.

Suriye ve Irak başta olmak üzere ABD ve NATO'nun hava saldırılarında öldürülen sivillerin gündeme gelmemesi, birçok aktivist ve sivil toplum kuruluşu tarafından gündem edilmekteydi. Ancak Fransız haber ajansı Agence France-Presse (AFP)'nin paylaşımı, sivillere yönelik tuhaf yaklaşımı doruk noktaya taşıdı.

AFP Twitter hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Suriye'de ABD öncülüğündeki yeni saldırı IŞİD savaşçılarının akrabalarından 80 kişiyi öldürdü: gözlemci" Söz konusu ifade sosyal medyada birçok kişinin tepkisini çekti. Kullanıcılar AFP'yi, ABD saldırılarında sivillerin öldürülmesini meşrulaştırmakla suçladı. Vurulan sivillerin "DEAŞ mensuplarının akrabaları" olarak açıklanması tepki çekerken, Rakka'ya yönelik saldırı öncesi sivillerin bu denli rahat şekilde vurulması ve basının bunun meşru bir saldırı gibi paylaşması sivil kayıplarına yönelik endişeleri artırdı. 

Söz konusu saldırı akıllara Donald Trump'ın seçim kampanyası sırasında "terörle mücadele" konusundaki açıklamalarını getirdi. ABD'nin mevut başkanı Donald Trump katıldığı bir programda "DEAŞ'e ve diğer teröristlere karşı mücadelede teröristlerin ailelerinin de hedef alınabileceğini" ifade etmişti.

Sivillere yönelik saldırıların Trump'ın seçilmesinden sonra Obama dönemine göre artışı ile ilgili net bir yorum yapılamayacak olsa da, Trump devrinde medya ve uluslararası kamuoyunun sivil kayıplarını gözardı ettiğini söylemek güç değil. Medyanın bu kayıpları gözardı etmekten öteye geçip bunu aklama girişimleri ise birçok insanın tepkisini çekiyor. 

Mepanews 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.