Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye rusya DAEŞ

ABD'nin kayyum endişesi

İçişleri Bakanlığı, PKK-KCK ve FETÖ'ye yardım ve destek verdiği gerekçesiyle bugün 28 belediyeye kayyum atadı.

Kayyum atamasının ardından ABD Ankara Büyükelçiliği "Türkiye'nin Güneydoğusu'nda Bugün Gerçekleşen Olaylarla İlgili Açıklama"başlıklı yazı paylaştı.

KAYYUMLAR BUGÜN ATANDI, METİN DÜN YAZILDI

Elçiliğin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan açıklamanın tarihinin ise 10 Eylül olması dikkat çekti.

Bu detaya göre bugün yapılan kayyum atamalarıyla ilgili yayınlanan tepki metninin dün yani resmi atamalar gerçekleştirilmeden yazıldığı anlaşılıyor.





ENDİŞE DUYUYORUZ

Yapılan açıklamada, "Hükümetin bazı seçilmiş yerel yetkilileri terörizmi destekledikleri iddiasıyla görevden alma ve yerlerine kayyum atama kararını takiben Türkiye'nin güneydoğu'sundaki çatışma haberlerinden endişe duyuyoruz. Amerika Birleşik Devletleri terörizmi lanetlemekte ve Türkiye'nin kendisini savunma hakkını desteklemektedir. Türk mercileri bazı yerel yetkililerin terörist gruplara katıldığı veya maddi destek sağladıkları yönündeki iddiaları araştırırken, hukuki süreç ve Türk Anayasası'nda saklı olduğu şekilde barışçıl politik ifade hakkını da içermek üzere, kişisel haklara saygının önemine işaret ederiz. Kayyum atamalarının geçici olacağını ve vatandaşların yakında Türk yasasına uygun bir şekilde yeni yerel yetkililer seçmelerine izin verileceğini ümit ediyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 8 yıl önce

he...he...........

Avatar
Mustafa 8 yıl önce

Bizde endişe duyuyoruz ve yapıyoruz yapmayada devam edicez pis ecnebiler

Avatar
Sulo 8 yıl önce

Milletin sectigi reis terorle ugrasirsa sokaklari asvalt yapmaz cukurkazar bomba yerlestirirse bu koyyumu hak etmis olur gerisi fasa fiso ne derlerse desinler önce batan

Avatar
teo 8 yıl önce

Siktirin la amerika şerefsizleri.amerikan picleri amaciniza ulaşamayacaksiniz pezevengin evlatlari amerikalilar

Avatar
özbey . 8 yıl önce

Amarika kendi içindeki olanlara baksın ,bize karismasın biz neden amerikaya bir demiyoruz bot Filipinli lider kadar olamiyoruz.

Avatar
Musa 8 yıl önce

Amerika otursun kendi derdiyle uğraşsın.Bizim için endişelenmesine gerek te yok ihtiyacımızda yok

Avatar
Ahmet Kaya 8 yıl önce

Amerika bizim sabrımızı fazla zorlama yemin olsun sanada kayyum atarız. Yok amerika teröre karşıymış bizde yedik. Bizzat sizsiniz terörist. pyd pkk bu terörist grupların içinde vıngır vıngır ajanlarınız cirit atıyor bilmeyen kalmadı bunu.

Avatar
turko 8 yıl önce

Amerika o kadar meraklıysan sana gönderelim bu Hendekçi belediye başkanı bozuntularını