Öne Çıkanlar türkiye suriye erdoğan putin son dakika

ABD sitelerine siber saldırı

İnternette arka arkaya büyük saldırılar gerçekleşiyor. Gerçekleştirilen DDoS saldırılarından dolayı onlarca popüler siteye erişim sağlanamıyor. Son günlerde ABD'li yetkililer sürekli olarak Rusların siber saldırılarından şikayetçiydi.

ABD tarafından yapılan açıklamada, saldırıların incelendiği söylenirken, saldırıya uğrayan siteler arasında Spotify, Reddit, Twitter, PlayStation Network, Netflix, SoundCloud ve daha pek çok site bulunuyor.

DDOS SALDIRISI NEDİR?

DDoS(Distributed Denial of Service attack) yönteminde, saldırganlar sunucuya çok sayıda bilgisayar üzerinden istekler göndererek sunucuyu sürekli meşgul ederler.

Böylece sunucu siteye erişmeye çalışan kullanıcılara yoğunluktan dolayı yanıt veremez hale gelir. Bu saldırı genellikle daha önceden kötü amaçlı yazılım bulaştırılmış 'zombi' ismi verilen bilgisayarlar üzerinden yapılır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.