Öne Çıkanlar rusya flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz Nusaybin ilçesi

ABD sözcüsüne Myanmar soruları!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Myanmar hükümetini doğrudan kınamaktan kaçındığı gözlemlendi.

"HER SEVİYEDEKİ ŞİDDETİ KINIYORUZ"

Sözcü Nauert şunları söyledi; "Bölgedeki durumu değerlendiriyoruz. Bu durumda her seviyedeki şiddeti kınıyoruz. Bundan daha sert olamazdım. Arakan halkına karşı uzun zamandan beri çok ciddi bir ayrımcılık yapılıyor. Mahkeme olmaksızın adam öldürmeler, cinsel şiddet ve Arakanlıların köylerinin güvenlik güçleri ve Arakanlı olmayan siviller tarafından yakıldığına dair haberler görüyoruz. Eğer bizim 'kınama' kelimesini kullanıp kullanmadığımıza bakıyorsanız, Dışişleri Bakanlığı Halkla İlişkiler yazılı açıklamalarında kullandık."

ABD sözcüsüne Myanmar soruları

"MYANMAR HÜKÜMETİNİ KINIYOR MUSUNUZ"

ABD hükümeti "kınama" sözcüğünü Myanmar güvenlik güçlerine yapılan sözde saldırılar için kullanmıştı. Sözcüye bu hatırlatarak "Myanmar hükümetini de kınar mısınız?" diye soruldu. Bu soruya kaçamak yanıt veren Nauert "ABD, Murphy'nin telefon üzerinden düzenlediği basın toplantısının yanı sıra konuya ilişkin yazılı açıklamalar yaptı." ifadesini kullandı.

SÖZCÜDEN SOYKIRIM YANITI

AA muhabiri sözcü Nauert'e "insan hakları kurumlarının Arakanlı Müslümanlara karşı soykırım yapıldığı. Siz de bir soykırım olduğunu kabul ediyor musunuz?" diye sordu. Sözcü ise kendinden emin bir şekilde "Bu şekilde tanımlayamam." yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hsn 7 yıl önce

Oripsi