Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye Tanap ıkby türkiye izlanda aday kadrosu

'ABD Türkiye'de renkli devrim yapmayı planlıyor'
CounterPunch'a yazdığı yazıda, Ankara'nın Suriye'deki terör örgütü YPG'ye yönelik ‘gizli kapaklı bir savaş' yürüttüğünü savunan ABD'li gazeteci Mike Whitney, ABD Başkanı Barack Obama ve yönetimin de bundan tamamen haberdar olduğunu belirtti.ABD'nin ‘Türkiye'nin kendini savunma hakkı'nı tanıdığını hatırlatan ABD'li gazeteci, "Bu, Washington'ın yaklaşımındaki ikiyüzlülüğü ortaya koyuyor" dedi.

ERDOĞAN'A DARBE YAPACAK

Washingon'ın bir taraftan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Şam ve Moskova'yla doğrudan bir çatışma içine ittiğini kaydeden Whitney, şöyle devam etti:"Türkiye'nin Suriye'ye askeri bir müdahalede bulunması, ülkenin iç bölünmüşlüklerini kızıştıracak ve Erdoğan'ın gücünde ciddi bir erozyon oluşturacak. Bu sırada da ABD de, Türk ordusundaki ve MİT'teki ajanlarını kullanarak ortaya çıkan zayıflıklardan faydalanacak." ABD'nin asıl amacının, sosyal huzursuzlukları teşvik ederek renkli bir devrimin önünü açmak olduğunu savunan ABD'li gazeteci, " Erdoğan'dan, Washington'ın yönettiği bir darbeyle kurtulmak, CIA'in Kiev'de yaptığının bir benzeri olacak" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.