Öne Çıkanlar türkiye ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye terörist

Acı haber Diyarbakır ve Van'dan geldi! 3 şehit

Sur İlçesi'ndeki 6 mahallede, 2 Aralık 2015 tarihinde başlayan sokağa çıkma yasağıyla birlikte, başlayan operasyonlar aralıksız sürüyor. Dün sabah saatlerinden itibaren yoğun silah ve patlama seslerinin geldiği Sur İlçesi'nden patlama ve silah sesleri duyuldu. Kurşunlu Cami yakınlarındaki Yıkıkkaya Sokak'ta saat 14.00 sıralarında çatışmalar yoğunlaştı. Bu bölgedeki çatışmada PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcıları infilak ettirilmeleri ve suikast silahı Kanas ile ateş etmeleri sonucu 1 polis ile 1 uzman çavuş şehit oldu, 10 güvenlik görevlisi de yaralandı.


ŞEHİT SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Polis memuru Buhari Ağçelik, Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldiş'in şehit olduğu çatışmada ağır yaralılar arasında bulunan 1 uzman çavuş da tedavi gördüğü Diyarbakır Asker Hastanesi'nde doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Teröristlerin açtığı ateş ve el yapımı patlayıcıları infilak ettirmeleri sonucu yaralanan güvenlik görevli sayısının 8'i asker ve 2'si polis olmak üzere 9 olduğu belirtildi. Yaralı güvenlik görevlilerinin hayatı tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi.

MALATYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Diyarbakır’ın Sur İlçesinde şehit olan özel harekat polisi Buhari Ağçelik'in memleketi Malatya'ya ateş düştü. Şehidin ailesine acı haber sağlık görevlilerinin eşliğinde ilk önce Bostanbaşı Mahallesi'nde çalıştığı markette kardeşi Nasuhi Ağçelik’e verildi. Daha sonra Anne Ağçelik'e şehit haberi ulaştırıldı. Acı haber üzerine fenalaşan anne Ağçelik, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şehidin annesinin evine Türk Bayrağı asılırken, bulunduğu sitenin önüne de taziye çadırı kuruldu.

İSKENDERUN'DA BÜYÜK ACI

29 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldiş'in Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki baba ocağında yas var.

Acı haberi vermek için şehidin baba evine gelen İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, 39'uncu Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı'dan oluşan protokol heyeti, ailenin daha önce haber alıp Diyarbakır'a gitmesi üzerine evde kimseyi bulamadı. Şehidin Gültepe Mahallesi'ndeki baba evinde kimsenin olmadığını anlayan protokol heyeti, şehidin annesi Hatice Kıldiş, babası İlyas Kıldiş, Kilis'te uzman çavuş olarak görev yapan kardeşi Ercan Kıldiş ile diğer kardeşlerinin Diyarbakır'a gittiğini öğrendi. Protokol heyeti, şehit haberini alıp eve akın eden yakınlarını teskin etmeye çalıştı.

EŞİ 4 AYLIK HAMİLE

Eslen Bingöl İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde bulunan Komando Jandarma Özel Harekat Taburunda görevli olan şehidin, geçici olarak Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ne gittiği belirtildi. Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldiş'in evli ve eşinin de ilk çocuğuna 4 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.