Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir haber botu Sea Pearl Ataköy manisa son dakika haber

Adana'yı sarsan cinayette karar çıktı! Ceza üstüne ceza yağdı

Adana Merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı Güzelyalı Mahallesi'nde 13 Aralık 2013'te, aynı sokakta faaliyet gösteren 2 bar sahibi ve çalışanları arasında çıkan kavgada tabancayla vurulan bar sahibi 38 yaşındaki Serdar Adıyaman hayatını kaybetti. Olayla ilgili 32 yaşındaki Kadir Yıldız ile bar sahibi 37 yaşındaki Abdulaziz Kurt ile kardeşi 33 yaşındaki Burak Kurt tutuklanırken, diğer kardeş 35 yaşındaki Cumali Kurt tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Kadir Yıldız, Abdulaziz Kurt ile Burak Kurt ömür boyu hapis cezasına çarptırılırken, duruşmalara katılmadığı için dosyası ayrılan firari Cumali Kurt hakkında yakalama kararı çıkarıldı.



Çifte intikam

Sanıkların yargılandığı sırada, öldürülen Serdar Adıyaman'ın kardeşi Zeynel Adıyaman'ın kayınbiraderi Hamdi Banuç (28), 21 Şubat 2014 günü Bülent Angın Bulvarı'ndaki otobüs durağında bekleyen Abdulaziz Kurt'un kardeşi Abdulkadir Kurt'u (21) tabancayla vurdu. Kurt vücuduna isabet eden 3 kurşunla ağır yaralanırken, şüpheli Banuç da tutuklandı.

Bu kez 13 Nisan 2014'te Serdar Adıyaman'ın diğer kardeşi Sedat Adıyaman, ağabeyinin intikamını almak için sanıklardan Kadir Yıldız'ın kardeşi Abdullah Yıldız'ı portakal bahçesinde tabancayla 10 el ateş ederek öldürdü. Olayın ardından Sedat Adıyaman ile kendine yardım ettikleri öne sürülen İsmail Akyiğit ve Tolga Yılmaz tutuklandı.

Suçlamayı kabul etmediler

Sedat Adıyaman, İsmail Akyiğit ve Tolga Yılmaz, 'Kan gütme saikiyle tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle Adana 6'ınca Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Sanıklardan Tolga Yılmaz "Benim iki tarafla da bir husumetim yoktur, ikisi de arkadaşımdır. Sedat Adıyaman'a engel olmaya çalıştım ancak başarılı olamadım. Hatta Sedat Adıyaman tarafından da darp edildim" dedi.



İsmail Akyiğit ise olay günü iddia edildiği gibi Tolga Yılmaz'ın kullandığı araca binmediğini öne sürerek şöyle konuştu:

"Abdullah Yıldız'ı kimin öldürdüğünü bilmiyorum. Olay gecesi telefonum çaldı. Arayan kişi, 'Ben Tolga ağabeyin, acil görüşmemiz gereken bir konu var' dedi. Ben de vaktin geç olduğunu evde dinlendiğimi gelemeyeceğimi söyledim. Ancak ısrarla görüşmemiz gerektiğini söylüyordu. Ben kabul etmedim daha sonra yattım."

Abdullah Yıldız'ı öldürdüğü ileri sürülen sanık Sedat Adıyaman ise "Ben Abdullah Yıldız'ı tanımam ve onu vurmadım. Suçlamayı kabul etmiyorum. Gözaltına alınınca olaydan haberim oldu" dedi.

Mahkeme heyeti, Sedat Adıyaman'ı ağırlaştırılmış ömür boyu, Tolga Yılmaz'ı ömür boyu, İsmail Akyiğit ise 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.