Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Adil Öksüz'ün planı ortaya çıktı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü darbe girişimi soruşturması kapsamında, itirafçı beyanları ve araştırmalarla 15 Temmuz talimatlarının verildiği, üst düzey toplantıların gerçekleştirildiği evler tek tek belirlendi.

Bu toplantılardan da FETÖ'nün Hava Kuvvetleri sorumlusu firari Adil Öksüz çıktı. Öksüz'ün üst düzey askeri hâkim ve savcılarla toplantılar yaptığı, teröristbaşı Fetullah Gülen'den aldığı talimatları darbecilere ilettiği ve kalkışma sırasında ve kalkışma sonrası görevlerini bu kişilere anlattığı belirlendi.

Toplantıda yer alan isimlerin "sıkıyönetim mahkemelerinin" hazırlığını yaptığı kaydedildi. Bu toplantılarda eski Genelkurmay Adli Müşaviri Muharrem Köse'nin de olduğu öne sürüldü. Darbe başarılı olsaydı Sıkıyönetim Askeri Mahkemeleri Köse'ye bağlanacaktı.

Soruşturmada, askeri yargıdan 473 hâkim ve savcının tutuklandığı öğrenildi. 10 askeri hâkim ve savcının ByLock'çu olduğu, 4'ünün kırmızı listede bulunduğu belirlendi. Öksüz'ün daha önce de YAŞ üyesi Akın Öztürk, Kuzey Deniz Saha Kurmay Başkanı Tuğa. Ömer Faruk Harmancık, Genelkurmay Plan ve Yönetim Daire Başkanı Tuğg. Mehmet Partigöç gibi darbede aktif rol alan isimlerle toplantı yaptığı ortaya çıkmıştı.

"ÖKSÜZ, AKINCI'DAYDI"

15 Temmuz ihanetinin ardından tutuklanan FETÖ'cü Pilot Üsteğmen Müslim M, darbe gecesine ilişkin çarpıcı itiraflarda bulundu. Soruşturma kapsamında ifade veren Müslim M, Adil Öksüz'ün o gece Akıncı Üssü'nde olduğunu ilk kez itiraf eden isim oldu.

İşte pilotun itirafları:


"Adil Öksüz, Akıncı Üssü'nde talimatlar veriyordu. 143'üncü Filo'da sivil şahıslar ve sakeri şahıslar vardı. Eylemi onlar koordine ediyorlardı. Uçağımda 6 adet MK82 yüklüydü. Yarbay Hakan Karakuş'un talimatıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni ben vurdum. Caminin yanına da bir bomba attım. Onun talimatlarıyla atış yaptım. Darbeyi FETÖ'nün yaptığını biliyordum"

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.