Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

AK Parti ile MHP uzlaştı

AK Parti ile MHP, anayasa metninde değişiklik teklifi üzerinde anlaştı. AK Parti'nin anayasa teklifini cuma akşamı ya da cumartesi günü Meclis'e sunması bekleniyor.

13 MADDELİK TEKLİF

AK Parti ile MHP'nin uzlaştığı anayasaa teklifi 13 maddeden oluşuyor. Teklifin son hali bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sunuldu.

KAÇ OY LAZIM

Anayasa değişikliklerinin Meclis'ten geçmesi için 367 oy gerekiyor. Referendum için kritik eşik ise 330 oy. AK Parti ve MHP'nin toplam milletvekili sayısı ise 356 yapıyor.

PARTİLİ CUMHURBAŞKANI

Değişiklik teklifinde göre; Cumhurbaşkanı, seçimi kazandıktan sonra partisiyle ilişkisini kesmek zorunda kalmayacak.

REFERANDUM TARİHİ

Haftaya Meclis'te başlayacak görüşmelerin tamamlanmasından sonra 60 gün içerisinde referandum yapılacak.

Başbakan Yıldırım konuyla ilgili, "Yasa çok açık, Meclis görüşmeleri tamamlandıktan sonra 60 gün içerisinde referandum öngörülüyor. Dolayısıyla Meclis çalışmalarının tamamlanmasından sonra, Meclis kabulünden sonra 60 günlük süre daha buna ilave edebilirsiniz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.