Öne Çıkanlar ışid türkiye terör terör örgütü Isaac Liev Schreiber

Alçakların planı deşifre oldu
Terör örgütü DAEŞ, El Bab’da propaganda taktiklerine başladı. Okul, hastane ve camilere saklanan teröristlerin, Türk askeri tarafından vurulmaları ihtimaline karşı binalara kamera sistemleri kurarak TSK’nın bu noktaları hedef aldığı algısı oluşturmaya çalışacağı öğrenildi.

DAEŞ’E AĞIR DARBE VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce Suriye’nin kuzeyinde düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ’e ait aralarında silah depolarının da bulunduğu 217 hedef etkisiz hale getirildi.

24 Ağustos’ta başlatılan harekatın 117’nci gününde, terör örgütü DAEŞ’e ait 160 hedef, ateş destek vasıtalarıyla etkisiz hale getirildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı savaş uçaklarıyla Bab, Bzagah, Zammar, Suflaniyah ve Kabr al Mukri bölgelerine düzenlenen harekatlarda ise aralarında silah depolarının bulunduğu 57 hedef imha edildi.

TÜRKİYE'YE KARŞI KARA PROPAGANDA

Ağır darbe alan DAEŞ’in El Bab ve çevresindeki tank, zırhlı ve silahlı araçla silahlı unsurlarını okul, hastane, cami gibi kamu binalarına veya bunların çevresine gizlemeye çalıştığı belirlendi.

Teslim olan teröristler ise bu binaların çevresinde kamerayla çekim yapıldığını, buraların vurulması durumunda o anların terör örgütü tarafından kaydedilmesinin amaçlandığını belirtti.

Bunun gerçekleşmesi durumunda terör örgütünün bu görüntüleri uluslararası arenada kullanmayı planladıkları yine teslim olan teröristlerin itiraflarında yer aldı. Teröristler söz konusu kamu binalarının kendi elemanlarınca kullanıldığını da itiraf etti.

HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINDI

Öte yandan TSK, bölgedeki sivillerin zarar görmemesi için her türlü tedbiri almaya devam ediyor. Bu kapsamda savaş uçakları El Bab başta olmak üzere çatışmaların sürdüğü bölgelerdeki sivil halkın teröristlerden uzağa ve korunaklı bölgelere gitmeleri yönünde çok sayıda Arapça bildiri attı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.