Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Alman medyası Erdoğan - Merkel görüşmesini yazdı
Almanya ile Türkiye arasındaki ‘İncirlik gerilimi’, Varşova’daki NATO zirvesinde de giderilemedi. Alman Parlamentosu’nun 2 Haziran’da 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımasının ardından, Alman milletvekillerinin İncirlik Üssü’nü ziyarete Türkiye izin vermedi.

ALMAN BAKAN TÜRKİYE'DEN ELİ BOŞ DÖNMÜŞTÜ
Almanya Savunma Bakanı von der Leyen, Türkiye’ye giderek Ankara’da görüşmeler yaptı. Ancak Bakan von der Leyen, Türkiye’den, Alman milletvekillerinin İncirlik Üssü’ndeki askerlerini ziyaretine onay alamadan eli boş döndü.

ALMANYA İNCİRLİK ÜSSÜ'NDE ISRARLI
Buna rağmen Almanya İncirlik Üssü’nü ziyarette ısrarlı. Alman Parlamenterler, daha Türkiye’nin onayı olmadan 17 Eylül’de İncirlik Üssü’nü ziyaret kararı aldı. Kararı Almanya Meclis Başkanı Norbert Lammert de onayladı. Meclis savunma Komisyonu Başkanı Wolfgang Hellmich, Türkiye ziyarete izin vermezse, NATO’nun İncirlik Üssü’ne göndermeyi planladığı AWACS keşif uçaklarına Alman Parlamentosu’nun onay vermeyebileceği tehdidinde bulundu.

MERKEL AÇIKÇA İTİRAF ETTİ
Varşova’daki NATO zirvesinde anlaşmazlığa çözüm bulmak ve ziyaret izni almak için Başbakan Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşme talebinde bulundu. Merkel, milletvekillerinin İncirlik Üssü’nde Alman askerlerini ziyaret etmesinin gayet doğal olduğunu, askerlerin oraya gönderilmesine Alman parlamentosunun izin verdiğini, Türkiye’nin güvenliği için orada bulunduklarını anlatmak istedi. Ancak Merkel de İncirlik Üssü ziyareti için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan izin koparamadı.
İki lider arasında bir uzlaşma sağlanamadı. Başbakan Merkel önce görüşmenin yapıcı bir hava içinde geçtiğini, tüm konuları masaya yatırdıklarını açıkladı. Ama Merkel bir soru üzerine anlaşmazlığın giderilemediğini açıkça ifade etti. Merkel, “Bu anlaşmazlıklar bir görüşmeyle giderilemez. Fakat konuşmuş olmamızın da önemli olduğuna inanıyorum”dedi.

ALMAN MEDYASI ÇILDIRDI
Spiegel Online’ın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel’den "yapması imkansız bir talepte" bulundu. Erdoğan, Merkel’in, “Meclis’in 'Ermeni soykırımı' kararı hükümetin tavrı değildir” diye kamuoyuna açıklama yapmasını istedi ve ancak bu şartla İncirlik Üssü için izin verebileceklerini söyledi. 2 Haziran’daki oylamaya Başbakan Merkel, Başbakan Yardımcısı Gabriel, başta Dışişleri Bakanı Steinmeier olmak üzere başka bakanlar da katılmamıştı. Başbakan Merkel’in tüm meclisi karşısına alacak böyle bir açıklama yapmasının ise mümkün olmayacağı belirtiliyor.

"ERDOĞAN MERKEL'İ BAŞINDAN SAVDI"
Alman haber ajansı DPA, Erdoğan Merkel görüşmesindeki ayrıntıları "Erdoğan Merkel'i başından savdı" başlığıyla abonelerine duyurdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatansever 8 yıl önce

aslansin aslan

Avatar
Osman mert 8 yıl önce

Aldatıcı paketler yapıyorsunuz yapmayın insanları aldatıyorsunuz facebook ön ilanları da düşük fiat gösteriyorsun uz sayfaya girdiğinizde başka fiat buna ne derler siz söyleyin.

Misafir Avatar
serdari 8 yıl önce @Osman mert

haberle ne alaka..?

Beğenmedim! (0)
Avatar
Farabi 8 yıl önce

Dassagini yesinler Reis senin.Su Merkel falliginide bir domaltsan,eyi olacak ha.

Avatar
İİLHAN D. 8 yıl önce

Bizim ÜLKEMİZ dingonon ahırıdeğil cumhurbakanımızın tavrı doğrudu

Avatar
a bozkurt 8 yıl önce

Eskortiert Türkiye degil, Almanya şaşırdı

Avatar
Baki tazegul 8 yıl önce

Alman millet vekilleri istediği gün hatta hergün alman askerlerini ziyaret edebilir bu onların en doğal hakkı ama alman askerlerini gönderelim ülkelerine orda bol bol gorussunler

Avatar
Süleyman dalcı 8 yıl önce

Doğru yerinde bir karar merkel lin hatası sonuçlarına katlanacak Cumhurbaşkanı'mızın isabetli kararı anlasınlar artık. Reis Meclis'in deyil milletin iradesi de orada

Avatar
IYI 8 yıl önce

Paaaassstt so richtig,was wollt ihr denn ein Nation der seit Jahren mit euch eine Seite steht und alein in Deutschland lebende Türken Zahl soviel wie ganze Armenier sind nicht geachtet worden warum um Himmels Willen soll Türkei denn Deutschen immer wieder gefallen tuhn warum wieso sieht ab nach Jordanien vergisst eure Tornados nicht die wo schöne Bilder machen.