Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Alman vekil Bettina Kudla Ermeni tasarısından çizik yedi

Ermeni iddialarını içeren tasarıya ret oyu veren tek milletvekili Bettina Kudla, Leipzig kentindeki bölgelerden genel seçimler için milletvekili adaylarının belirlendiği toplantıda adaylığını ilan etti. Üç rakibe karşı yarışan Kudla, ilk turda 126 delegenin 36’sının oyunu aldı ancak 2 adayın gerisinde kaldı.

KUDLA SEÇİLEMEDİ

Kudla'nın yerine salon bisikleti dalında Olimpiyat Şampiyonluğu bulunan 48 yaşındaki Jens Lehmann doğrudan milletvekili adayı olarak belirlendi.

KUDLA'YI CEZALANDIRDILAR


(Bettina Kudla)

Alman medyası da konuya geniş yer ayırdı. Basın, Kudla'nın aday gösterilmemesini, delegelerin Kudla'yı cezalandırdığı şeklinde yorumladı. Haberlerde toplantının Leipzig'deki büyük bir otelin "İstanbul" salonunda yapıldığına da dikkat çekildi.

"ALMANYA'NIN İŞİ DEĞİL"

Federal Meclis'te 2 Haziran'da yapılan oylamada Ermeni iddialarını tanıyan karar tasarısına tek milletvekili olarak ret oyu veren Bettina, yabancı ülkelerdeki olaylarla ilgili tarihi değerlendirmelerde bulunmanın Alman Federal Meclisinin görevi olmadığını bu yüzden hayır oyu verdiğini açıklamıştı. Bu olaydan sonra da Ermeni lobisinin baskısıyla Alman basınında Bettina Kudra'ya karşı karalama kampanyası başlatılmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.