Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

Anaokuluna bombalı saldırı!
Olay dün gece 23.30 sıralarında Van İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi Mahallesinde yaşandı. Kimliği belirsiz kişiler Şafak Anaokulu’na el yapımı patlayıcı (EYP) ile saldırdı.

Saldırganlar, okulun önündeki beyaz bayrak direğini yerinden söktü ve kapısını kırdı... Okulun içine piknik tüpü ile güçlendirilmiş EYP atarak uzaklaştılar. Bomba patladı, okulda çıkan yangın binaya büyük zara verdi. 

"ANAYASAL BİR SUÇTUR"
İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer olayın ardından açıklama yaptı, “Nedeni ne olursa olsun okullara, eğitim yuvalarına yapılan saldırılar asla ve asla kabul edilemez. Çocukların eğitim öğretim hakkını engellemek anayasal bir suçtur. Okullarımıza yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyorum” diye konuştu.

BİR YIL İÇİNDE KUNDAKLANAN 20. OKUL"
Yavuzer ayrıca şunları söyledi, “Bir yıl içinde 20 den fazla okulumuza saldırı düzenlendi. Tüm derneklerden, sendikalardan ve STK'lardan bu tür eylemlerin karşısında sessiz kalmamalarını, seslerini yükselterek bu çirkin ve menfur saldırıları teskin etmelerini istiyorum”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.